Herbruikbare drinkflessen: weg met plastic!

0

Een flesje water hier, een verkoelend drankje van de supermarkt daar. Koffie met een drinktuitje eraan. We snappen het, van fietsen krijg je dorst, maar kijk een naar de hoeveelheid plastic die dat oplevert. Dat kan anders. Voortaan neem jij een van deze herbruikbare flessen met je mee.

Herbruikbare drinkflessen: de Dopper

Hoe dichterbij je je producten haalt, hoe duurzamer. Derhalve vermelden we met gepaste trots eerst de flessen van Nederlandse bodem. We beginnen met een waterfles die in vrijwel geen enkel huishouden in ons land ontbreekt.

Een koning onder de herbruikbare waterflessen, zo kan de Dopper met recht genoemd worden. Op elke basisschool, sportclub of (bedrijfs)kantine is wel zo’n fles te vinden. Een geliefd (kerst)kado onder werkgevers, een dankbaar geschenk. Verkrijgbaar in talloze kleuren. Tegenwoordig ook in als thermoskan en als glazen exemplaar. Wij durven te wedden dat jij ook een exemplaar hebt, niet? Vergeet hem bij je volgende fietstocht niet mee te nemen.

Herbruikbare drinkflessen Dopper

 

Hydro Flask

Hydro Flask is een stevige drinkfles geschikt voor zowel warme als koude dranken en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De fles houdt je drankje urenlang koel – of warm. Bovendien heb je ook nog eens levenslang garantie op je fles. Een blijvertje dus.

Hyfdroflask

Herbruikbare drinkflessen: Life Straw

Het handige van herbruikbare drinkflessen is dat je ze bij elke willekeurige kraan bij kunt vullen, zodat je de rest van je fietstocht weer heerlijk helder drinkwater voor handen hebt. Maar wat nu als je ergens bent, dorst hebt en geen schoon drinkwater voor handen is? Dan brengt de Life Straw uitkomst. Deze fles is voorzien van een waterfilter. Bovenop de fles zit een drinktuit, wanneer je drinkt zuig je het water door de filter (de straw). Het filter doodt 99,99% van alle bacteriën en protozoa’s.

Herbruikbare drinkflessen: Life Straw

Opgerold staat netjes: Foldup

Handig en verantwoord die herbruikbare drinkflessen maar eenmaal leeg, nemen ze soms onnodig veel ruimte in de (fiets)tas is. Kies dan voor de Foldup. Deze fles kun je namelijk nadat je deze leeg hebt gedronken, oprollen tot een klein pakketje, opgerold staat netjes.

Foldup-waterfles-opgerold

Herbruikbare drinkflessen: Join the Pipe

We sluiten het rijtje af met de flessen van Join the Pipe. Deze organisatie maakt flessen met het idee dat jij meer kraanwater en minder voorverpakt water gaat drinken. Met het geld van de aanschaf van je fles helpen zij mensen op plekken waar schoon drinkwater geen vanzelfsprekendheid is. Twee vliegen in een klap.

Lees ook: Een bidon zonder BPA, is dat beter?

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.