Ga eens op avontuur in de Franse Ardennen: kanoën bijvoorbeeld!

0

De Franse Ardennen is dé plek voor liefhebbers van natuur. In de uitgestrekte bossen leven herten, wilde zwijnen, zwarte ooievaars, uilen en bevers. Een prachtig gebied om te ontdekken op de fiets, maar ook perfect voor een bijzonder outdoor avontuur. Ga hier naast je fietstochtjes ook zeker eens kanoën!

Op zoek naar een leuke dichtbij bestemming waar je toch echt iets bijzonders mee kunt maken? Met de auto reis je in 3,5 uur vanuit Rotterdam naar de Franse Ardennen. Of reis per Thalys en trein, via Parijs rijd je zo naar Charleville-Mezières. Een leuke stad om meteen een nachtje in te lassen. Tip: je bent helemaal goed bezig als je kiest voor mens-, milieu- én natuurvriendelijke accommodatie.

Naast fietsen kun je hier door de vele vele valleien en rivieren ook geweldig kajakken en kanoën. We hebben wat opties voor je op een rijtje gezet: van een langere kanotocht gecombineerd met wildkamperen in de meest prachtige natuur tot gewoon een ontspannen middagje op het water.

Kanoën en wildkamperen voor beginners in de Vallei van de Aisne

Zin om je helemaal onder te dompelen in de natuur? Ga dan op pad met Les Canoes de Mery. Als je kiest voor de bivakoptie ga je echt op outdoor avontuur. Na ongeveer anderhalf uur kanoën over de rivier de Aisne kom je aan bij een open plek langs de oever van de Aisne. Hier zet je je bivak voor de nacht op. De organisatie heeft er dan al voor gezorgd dat de barbecue klaarstaat. Voor de prijs hoef je het niet te laten: slechts 35 euro per persoon. Kano’s en route zijn inbegrepen, voor kampeeruitrusting dien je zelf te zorgen. Na de overnachting in de ongerepte natuur zet je na het ontbijt de route voort waarna je uiterlijk om 14 uur je kano weer inlevert. De route is toegankelijk voor beginnende kanoërs en voor alle leeftijden. Tip: vraag om de vegetarische maaltijdformule a 25 euro per persoon inclusief voor-, hoofdgerecht, dessert en uiteraard Franse wijn.

Cleanup kano samen met Jérôme en zijn lieve hond

Sud Ardennes Canoë biedt verschillende tochten aan tussen Attigny, Givry en Ambly Fleury in de Vallei van de Aisne aan. Of je nu kies voor 4,5 of 13 km, Jérôme en zijn trouwe viervoeter pikken je op daar waar jij wil. Sud Ardennes Canoë was een de initiatiefnemers van het River Clean Team en stimuleert kanoërs actief om hieraan deel te nemen.

Wildwaterkanoën op de Semoy/Semois

Als je de grens van Belgie met Frankrijk oversteekt, gaat de Semois over in de Semoy en stroomt hij door een van de mooiste valleien van de Ardennen. Dit waardeer je des te beter in een kayak, al peddelend op het ritme van deze wilde rivier. Ontdek het met kajakverhuur Nautik Evasion.

Canada vibes op het Lac des Vieilles Forges

In de Ardennen kun je niet alleen op de rivieren kajakken, het meer van Vieilles Forges mag niet ontbreken wanneer je liefhebber van deze watersport bent. De grote watervlakte schittert in het hart van een groot bos. Je zou je in Canada wanen als je niet beter wist. Kanohuur via Cap Ardennes

Cultuur en kano op de Maas

Je kano glijdt geruisloos richting het Iges-schiereiland, al sinds de middeleeuwen een doorgang tussen het massief van de Ardennen en de vlaktes van de Argonne. Al peddelend leer je over de geschiedenis van de Maas. In 1940 staken op deze plaats de Duitse troepen de rivier over. Vandaag de dag zie je vanuit de kano bevers en bijzondere riviervogels. Ooit was dit industrieel gebied, maar nu heeft de loop van de Maas haar natuurlijke identiteit in de omgeving van Sedan terug verovert. Je leert alles over dit bijzondere gebied als je gaat kanoën met een gids. Op eigen gelegenheid op pad kan natuurlijk ook!

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.