Fietsen in Salzburg: perfect netwerk van paden

0

Fietsen door een stad – vooral in het buitenland – kan een uitdaging zijn. Maar niet in Salzburg! Dit is een van de meest fietsvriendelijke steden van Oostenrijk. Fietsen in Salzburg betekent een perfect netwerk van fietspaden tot je beschikking hebben om de stad van Mozart en de mooie parken te verkennen.

Fietsen in Salzburg

SALZBURG is vooral bekend als de geboorteplaats van Mozart. De beroemde componist werd er in 1756 geboren. Neem een kijkje in het huis waar hij ter wereld kwam en maak meteen een mooi tochtje door het oude stadscentrum met zijn smalle, autovrije steegjes. De uithangbordjes in de Getreidegasse brengen je even terug in de tijd.

Fietsen in Salzburg

Lekker peddelen langs de Salzach

Citytrip voor fietsers

Fietsen door Salzburg is een fluitje van een cent, dankzij een fietspadennetwerk van meer dan 180 kilometer. De meeste paden lopen langs de rivier de Salzach, maar ook door parken en groene lanen. Je vindt er ook andere faciliteiten die je leven makkelijker maken, zoals reparatiestations en praktische fietsboxen om je fiets veilig te stallen, fietsvriendelijke hotels en hotels met fietsverhuur. Net buiten de stad heb je vanaf het fietspad vaak prachtig zicht op de vesting Hohensalzburg.

Fietsen in Salzburg

Altijd in de buurt: zicht op de vesting Hohensalzburg

Dagtochten vanuit Salzburg

De autovrije Hellbrunner Allee leidt naar het HELLBRUNN-PALEIS met zijn beroemde fonteinen. Salzburg is ook een leuke uitvalsbasis voor tochtjes die wat verder weg leiden. Tips voor 25 fietstochten door het Salzburgerland VIND JE HIER.

Het Grossarltal fietspad van 22 kilometer is een relatief nieuwe route die je langs de oevers van de Grossarler Ache naar het einde van de vallei leidt – rijd ‘m niet andersom, want het hoogteverschil is 230 meter.. Opvallend zijn de talrijke kapelletjes langs het pad: het zijn er wel tien, van de Laireitingkapelle in Großarl tot de Hubertuskapelle vlakbij de Talwirt Inn. Pik meteen EEN KNUSSE BERGHUTmee in de Grossarl regio. En MET EEN E-BIKE trek je gemakkelijk de bergen in!

Fietsen in Salzburg

Die berghut ziet er lekker knus uit

Beeld: Tourismus-Salzburg-GmbH, Oesterreich-Werbung

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.