Fietsen langs lammetjes, want het is (bijna…) lente!

0

Altijd leuk: lammetjesdagen. Al zitten we technisch gezien nog in de winter, gevoelsmatig is de lente al begonnen begonnen bij het zien van al dat grut. Hier in Overijssel kun je lammetjes zien spelen, voeden en zelfs aaien. Leuk om mee te pikken tijdens een fietsroute!

Laat de lente maar komen

Fietsen langs lammetjes

ERVE TE PAS in Haarle organiseert op zondag 6 maart 2022 de lammetjesdag. Er is dan van alles op de herberg te beleven. Je kunt rondsnuffelen bij lokale kraampjes en kijken hoe de herder van Scheperij SALLAND de schapen bij elkaar drijft met haar honden. Een leuk start- of eindpunt voor je fietsroute, want je kunt er ook terecht voor een koffie of thee en een pannenkoek. Deze PAARSE LOPER FIETSROUTE Sallandse Heuvelrug van Natuurmonumenten Gaat hier van start!

Ben je in februari in Haarle? Dan kun je op 20 februari 2022 ‘kroamschudd’n’ en de pasgeboren lammetjes bekijken bij TWILHAAR. Dit natuurkampeerterrein ligt midden in het bos, aan de rand van NATIONAAL PARK de Sallandse Heuvelrug. Herder André Kuhn vertelt je alles over de dieren en wie wil kan met de herder en zijn lammetjes op de foto.

 

Nog meer jong grut

Naast lammetjes komen er natuurlijk ook andere dieren ter wereld in de lente. Op doe- en zorgboerderij AAN ‘T ZANDEINDE in Lemele zijn biggetjes die je mag knuffelen. Medewerkers vertellen graag hoe biologische varkenshouderij werkt en je buiten zie je de volwassen varkens lekker rondstruinen. Fiets meteen het RONDJE OMMEN-LEMELE!

DE FLIEREFLUITER in Raalte heeft naast vele boerderijdieren zoals konijnen, cavia’s, ezels, pony’s, ook Zeboe’s, de kleinste koeiensoort ter wereld, en microvarkens. Ook hier zie je in het voorjaar veel lammetjes. Handig: deze VIER LEUKSTE FIETSROUTES DOOR RAALTE.

Lammetjes kijken in Haaksbergen

Tot slot pakt HAAKSBERGEN ook groots uit met de lammetjesdagen. Voor een kleine entreeprijs pik je allerlei activiteiten mee, van roofvogelshow tot demonstratie schapendrijven tot kraampjesmarkt. Je kunt een lammetje adopteren, deze mag dan bij de kudde blijven. Je geeft het een naam en krijgt het certificaat met de babyfoto van jouw geadopteerde lammetje mee naar huis. Doordat ieder lammetje een eigen oornummer heeft, kun je hem of haar altijd terug vinden!

NB: data onder voorbehoud ivm coronamaatregelen

Beeld: Marketing Oost & Salland Marketing

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.