Nieuwtjes uit fietsstad Valencia: van hotels tot kunstcentrum

0

De leuke duurzame fietsstad Valencia wordt alleen maar interessanter voor een citiytrip – deze zomer opent het CaixaForum Valencia kunstcentrum zijn deuren én je hebt er 9 nieuwe hotels om uit te proberen. 

Dat Valencia een duurzame fietsstad is schreven we hier al. Helemaal leuk om deze zomer te bezoeken, dan gaat het CaixaForum Valencia open. In dit gloednieuwe culturele ruimte geniet je van avant-gardistische architectuur en de tentoongestelde kunst, in het licht van de Middellandse Zee. Je hebt gratis toegang tot het museumcafé, de boekhandel en de winkel, dus ook als je alleen even wilt sfeerproeven ben je welkom.

Nieuwe hotels in Valencia

Pik meteen een van de nieuwe hotels mee. Negen hotels hebben onlangs hun deuren geopend. Voor designliefhebbers zijn het Only You Hotel, Helen Berger, AC Palacio Santa Clara en Yours een aanrader, stuk voor stuk ontworpen door gerenommeerde binnenhuisarchitecten. Wil je echt ontspannen, ga dan naar Casual Socarrat, L&H Gran Vía en SH Suite Palace. Voor de sportliefhebbers (fietsers!) heeft het Sercotel Valencia Alameda een scooter- én fietsverhuurservice. Je kunt hier mooie tochtjes maken door de oude rivierbedding van de Turia, die je op een paar meter van het hotel oppikt. De hele voormalige rivier is omgevormd tot park. Nog twee hotels staan op de lijst met nieuwe adresjes: het Puerta Serranos en het Axel Hotel, allebei in de Barrio del Carmen.

Fietsen in Valencia

Door het klimaat en de vrijwel vlakke ligging is Valencia een ideale stad voor op de fiets. Er is meer dan 150 kilometer aan fietspaden die de stad van west naar oost doorkruisen. Naast de gemeentelijke fietsenservice heb je in Valencia de keuze uit meerdere verhuurbedrijven. Alle informatie, plannen en tips vind je in op de pagina Valencia op de fiets van Visit Valencia.

Beeld: Visit Valencia

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.