Lekker duurzaam: fietsen in Zuid-Tirol

0

Op zoek naar een leuke zomerbestemming? Wat dacht je van Zuid-Tirol in Italië! Een duurzame regio met prachtige bergen, goede fietspaden en een handig fietsverhuursysteem gecombineerd met het OV. 

Zuid-Tirol heeft de ambitie om een duurzamer en ethisch verantwoord toerisme te creëren, daarom vind je er allerlei projecten op het gebied van ecotoeristisme. De natuur staat centraal in de regio en om dit in stand te houden wordt er volop geïnvesteerd. Zo zijn er ecocampings, boerderijen waar je kunt logeren en biohotels. Ook leuk zijn de lokale producten. De broers Lorenz & Leander kweken onder de naam ‘Herbs Rebels’ bergkruiden en bloemen, in samenwerking met kleine lokale boerderijen. Deze kruiden worden verwerkt tot originele theemengsels, zeker proeven als je in de regio bent!

 Handig: de bikemobil Card

Twee praktische aanbiedingen in één: de bikemobil Cards zijn tickets die kunnen worden gebruikt op alle openbaar vervoermiddelen in Zuid-Tirol, inclusief een huurfiets voor het compleet dagje uit. Er zijn bikemobil-Cards voor één, drie of zeven opeenvolgende dagen. Fijn voor gezinnen: er is een juniorkorting voor kinderen van 6-13 jaar. Zo kun je meteen het enorm fietspadennet ontdekken en verken je gemakkelijk alle 7 steden op de fiets. Kijk hier voor alle routes! Ook vind je er op veel plaatsen fietsverhuur.

Beeld: IDM Südtirol

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.