Ontdek Dürnstein in de Wachau met de Donau-fietsroute

0

De Donau-fietsroute is misschien wel de bekendste van alle fietsroutes in Oostenrijk. Niet zo gek: deze tour neemt je mee op pad langs de echte highlights van Oostenrijk. Maar je komt onderweg ook langs wat minder bekende pareltjes. Zoals Dürnstein in de Wachau!

Dürnstein in de Wachau met de Donau-fietsroute

Vanaf Passau volgt de Donau-fietsroute (of Donauradweg) 317 kilometer lang het water van de Donau. nagenoeg de hele route loopt over verkeersvrije fietspaden langs de rivier, vrijwel vlak of zelfs licht bergafwaarts. De rivier voert je vanzelf naar WENEN en LINZ, steden waar je gemakkelijk een paar dagen zoet bent.

Historische highlights van de Wachau

Buiten de grote steden kom je ook langs kleinere plaatsen die zeker zo leuk zijn om te ontdekken. Neem de tijd voor je verkenning van de WACHAU met zijn mooie dorpjes tussen de wijngaarden. Ook de barokke abdij van MELK is een prachtig plekje. Hier vind DÜRNSTEIN. Fiets aan de kant, ga lekker slenteren door de steegjes van de oude binnenstad waar kleine winkeltjes je naar binnen lokken. Neem de tijd om te genieten van de details van de eeuwenoude herenhuizen en neem een kijkje op het schandplein en in de Kunigunden-kerk.

De kasteelruïnes van Dürnstein

Net buiten de stad vind je nog meer mooie plekjes. Boven het centrum liggen de ruïnes van DÜRNSTEIN, waar de Engelse koning Richard Leeuwenhart in de middeleeuwen gevangen werd gehouden op zijn terugweg van de kruistochten. Je hebt er een geweldig uitzicht over de Donauvallei. Meer zien van de omgeving? Las een dagje pauze in en maak een wandeling door de Kremser Tor naar de Dürnsteiner Rieden. Daarna kun je s’ zomers lekker bijkomen in het Kuenringerbad DÜRNSTEIN: het enige volledig biologische zwembad van Neder-Oostenrijk tussen indrukwekkende rotsformaties.

Meer info: https://www.austria.info/nl/activiteiten/fietsen/fietstips/donau-fietsroute 

Beeld: Oesterreich-Werbung/Andreas-Tischler, Oesterreich-Werbung/Peter-Burgstaller

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.