Ontdek de natuurpareltjes van Haaksbergen

0

Op zoek naar een bijzondere regio in Nederland om lekker te fietsen door de natuur? Ga eens naar Haaksbergen, in het zuidelijkste hoekje van Twente. Hier vind je een fijnmazig netwerk aan landweggetjes én prachtige natuurpareltjes om te ontdekken. Perfect fietsgebied!

Nagenoeg alle zandpaden rondom Haaksbergen zijn voorzien van een fietspaadje, dus je hoeft niet bang te zijn dat je ineens ergens op rul zand stuit. Je kunt er dus lekker onbezorgd op uit om de prachtige natuurgebieden te ontdekken die hier vlak bij elkaar liggen. Rijd zeker naar het Buurserszand en Haaksbergerveen. Dwars door het Haaksbergerveen loopt een mooi fietspaadje zodat je ver van de doorgaande wegen, echt midden in de natuur kunt rijden. Rijd bijvoorbeeld de Venenroute bij Haaksbergen, een mooie gratis fietsroute door de Twentse natuur.

Waterpark Landgoed het Lankheet

Ga ook even kijken bij Landgoed het Lankheet met het bijzondere waterpark. Niet te missen hier is het hobbitpaadje van stapstenen door de ‘kidneypools’! Even zoeken, want het ligt echt verscholen in het groen en dat maakt het juist zo bijzonder. Met dit kaartje komt het helemaal goed. In de brochure lees je meteen meer over dit bijzondere waterpark, een waterzuiveringsproject waar onder andere de universiteit van Wageningen bij betrokken is.

Twentse knooppuntbordjes: anders dan anders

Heel bijzonder zijn de knooppuntbordjes die aangeven dat je in de buurt komt van een knooppunt, zodat je ook heel makkelijk de route wat aan kunt passen. Gecombineerde knooppunten noemen ze zo’n bord. Dat zouden ze op meer plekken mogen doen! Lees hier meer over de gecombineerde fietsroutebordjes in Twente.

Natuurhuisje bij Haaksbergen

Een toepasselijke uitvalsbasis voor een paar dagen fietsen door de natuur is dit Natuurhuisje bij Haaksbergen. Te huur voor twee personen of vier, handig! Het huisje ligt op een parkje in het bos met nog meer particulieren huisjes, allemaal mooi verscholen tussen de bomen aan een beek. Een fijne uitvalsbasis, lekker fris en schoon, met een gezellige woonkamer én ruimte voor fietsen in het inpandige schuurtje. Op het terras vragen de acrobatisch eekhoorns de aandacht als ze van boom naar boom springen.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.