Fietsen in Friesland met de Winterfiets Elfstedentocht

0

Fietsen in Friesland? Ieder jaar kun je – in principe – weer gaan voor de Winterfiets Elfstedentocht, deze keer op dinsdag 4 januari 2022. Een uitdagende tocht van 200, 140 of 90 kilometer door het gebied van de Friese Elfstedentocht. 

Fietsen in Friesland

De Elfstedentocht start natuurlijk niet vanaf deze brug in Leeuwarden, maar zoals altijd vanuit de gezellig opgetuigde Elfstedenhal in de stad

Fietsen in Friesland

Lijkt het je wel wat deze pittige start van het nieuwe jaar? Zet ‘m als stip aan de horizon in je agenda: je hebt nog twee maanden om te trainen en je te prepareren. Want deze Winterfiets Elfstedentocht is niet alleen voor wielrenners als je dat misschien dacht. Nee, de uitdaging staat open voor alle, geheel of in aanzienlijke mate door spierkracht aangedreven, rijwielen die op het recreatief fietspad mogen rijden. Dus van step tot ligfiets, en van e-bike tot racefiets. Kun je wel wat hebben dan is er geen leukere manier om 2022 in te rijden dan met deze happening.

Bruggetje bij Bartlehiem

Op 4 januari 2022 is het precies 25 jaar geleden dat er een 11-Stedentocht op de schaats gehouden kon worden, dat geeft nog extra sjeu aan deze editie. De volledige route van 200 kilometer gaat via de elf historische steden, over het bruggetje bij Bartlehiem en de tegelbrug naar de finish. Deze is weer in de Elfstedenhal, waar een bewaakte stalling voor je fiets is en je onder het genot van een (inbegrepen) dampende pasta bij kunt komen.

Fietsen in Frieland

Het befaamde bruggetje bij Bartlehiem…

Verkorte routes

Ook dit jaar zijn er twee verkorte routes beschikbaar. De 140 kilometer steekt vanaf IJlst door naar Bolsward en slaat dus de ZuidWesthoek over. De 90 kilometer slaat daarnaast ook Dokkum over en gaat van Franeker direct naar de finish in Leeuwarden. Leuk: bij inschrijving voor 15 november krijg je ‘Early Bikkel’ korting. Ga voor alle informatie naar: WINTERFIETS ELFSTEDENTOCHT

Lees ook: Fietsen in de winter? Zo doe je dat

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.