Vakantie voorpret: ga toch fietsen in Kroatië

0

Met een verbluffend mooie kustlijn, een bergachtig en ongerept binnenland en meer dan duizend eilanden is Kroatië een fantastische vakantiebestemming. Stap op de fiets en volg één van de honderden routes, langs middeleeuwse dorpjes, dwars door wijngaarden of een van de talloze natuurparken.

Kroatië is een waar fietsparadijs. De mogelijkheden zijn eindeloos: van korte tochten voor het hele gezin tot meerdaagse routes voor fanatieke fietsers. Rijd langs de eindeloze kust en geniet van de schitterende vergezichten over het azuurblauwe water. Of maak een tocht door de betoverende landschappen in één van de vele natuurparken zoals Kopački rit in Slavonië en Medvednica in Midden-Kroatië.

Fietsen in Kroatië praktisch

In Kroatië heb je niet alleen te maken met een totaal andere omgeving maar ook een ander klimaat. Het is daarom aan te raden om in het voorjaar of het najaar te gaan fietsen in Kroatië. In de maanden juli en augustus zijn de temperaturen het hoogst (vooral in Dalmatië), meestal boven de 30 graden. Met zulke hoge temperaturen is het niet echt aangenaam (en verstandig) om te gaan fietsen, tenzij je de mogelijkheid hebt om alleen ’s morgens en ’s avonds te fietsen en van ongeveer 11 tot 6 uur iets anders te doen.

Top voor fietsers: Istrië

Het beste fietsgebied van Kroatië is het schiereiland Istrië. Hier vind je ongeveer 60 fietsroutes met een lengte van meer dan 2600km. Vanuit bijna alle populaire vakantieresorts in Istrië kun je een fietsroute beginnen. Hier vind je meer algemene info. Op deze site vind je van iedere fietsroute de moeilijkheidsgraad , de hoogteverschillen in meters en het totale aantal kilometers van de route. Gemakkelijke routes voor gezinnen met kinderen vind je op deze pagina.

3x de beste fietsgebieden van Dalmatië

Ook in Dalmatië kun je prachtig fietsen. De top 3:
1 Nationaal Park Krka
2 Sibenik regio 
3 Zadar regio: de omgeving van Biograd en Pakoštane en dan met name rondom het Vrana Meer (Vransko Jezero)

Meer info: https://croatia.hr/nl-NL

De meest recente informatie over hoe je veilig en verantwoord naar Kroatië reist is te vinden via https://croatia.hr/nl-NL/coronavirus-2019-ncov-q-and-a-

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.