Lifehacks voor fietsen: regen & bovenbenen

2

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple trucs die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: hoe bescherm je bij regen je bovenbenen? Zo! Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Regen & bovenbenen

Een goede jas die beschermt tegen wat regen heb je in dit seizoen meestal wel aan op de fiets. Wat delft dan het onderspit als het plots begint te spetteren of gieten? Juist: je bovenbenen! Een regenbroek heb je niet altijd bij je en kan een gedoe zijn om aan te trekken. Dus wat dan?

Hoewel we vooral hacks willen noemen die je zelf kunt maken of uitvoeren (zie onder), breken we hier bij wijze van uitzondering toch een lans voor een slim product dat al best een tijd bestaat: Rainlegs. Dit is een soort 1/4 regenbroek die alleen je bovenbenen beschermt, precies dat stuk dat het meeste water opvangt.

De 140 gram wegende bescherming kun je van te voren als een riem omdoen en uitrollen als het nodig is. Met klittenband zet je dan de halve broekspijpen vast. Maar je kunt ‘m ook gewoon meenemen in je tas, het pakket is compact genoeg. Ideaal! Ze zijn te koop in verschillende uitvoeringen en kosten circa 32,50 euro. Kijk hier: RAINLEGS

lifehacks voor fietsen

Zo zien ze er dus uit die Rainlegs (ook in andere kleuren te koop)

Zelf doen?
Zelf iets dergelijks maken? Misschien deed je dat al of heb je andere oplossingen voor natte bovenbenen? Stuur je tip en tricks naar redactie@fietsactief.nl
Wij denken bij zelf doen in ieder geval aan een oude regenbroek strategisch verknippen: de onder- en achterkant eraf, behalve het taille-elastiek. Maar hoe zet je die losse flappen onder je knieën handig vast, maar niet té stevig? Misschien gewoon gaatjes maken en een touwtje of elastiek erdoor.

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: krant & vocht

lifehacks voor fietsen

Wat vangt de meeste nattigheid? Yep, de bovenbenen

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Heb jij nog een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

2 reacties

 1. Annemiek Elbertse op

  Rainlegs zijn in de praktijk niet zo handig als het lijkt. Het water loopt ook naar de zijkanten weg en binnen no time is je broek dus alsnog nat. Hooguit te gebruiken met lichte regen. Je kan net zo goed of beter een wat langere regenjas aantrekken (Agu sec).

 2. Werd geattendeerd op deze noviteit , wat mij direct opviel is dat je als nog een natte broek kan oplopen.

  De constructie ziet er op het oog goed uit, en de duiding voor gebruik is ook prima.

  Maar, ik zou het klittenband toch anders bevestigen!

  Nu loopt de band onder het bovenbeen door naar de andere zijde en wordt aan de bovenkant vast gemaakt

  zie ook de bij geplaatste foto!! daar zit nou net de kneep!!

  Wanneer de band onder het dekje met klittenband vastgezet kan worden, blijft je broek ook aan de zijkant droog!

  Wellicht een tip voor de maker!!