Lifehacks voor fietsen: krant & vocht

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met een krant vocht verwijderen. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Krant & vocht
Hebben we het over een krant, dan bedoelen we niet NU.nl, maar gewoon de degelijke, ouderwetse papieren versie. Ondanks dat deze krant steeds kleiner is geworden qua oplages, is het papier van de krant van (eer)gisteren nog steeds ideaal om in te zetten voordat het in de papierbak verdwijnt. En wel zo.

  1. Wrijf je zadel en je handvatten er droog mee.
  2. Stop een oude krant in je fietstassen, onderin en bovenop. Vooral als het gaat regenen of als je niet zeker weet of je fietstas wel echt waterdicht is. Uiteraard verwijderen zodra de krant nat is en laten opdrogen. Dan kun je ‘m weer opnieuw gebruiken.
  3. Heb je natgeregende fietsschoenen, stop er een paar krantenproppen in en het papier trekt het vocht eruit.
  4. De appel die je onderweg meeneemt, blijft langer fris als je ‘m in een stukje krant wikkelt.
  5. Gebruik je je fietsreistassen een tijd niet, vul ze met krantenproppen om eventueel vocht te absorberen. Zo worden je tassen niet muf.

Wat te doen met natte kranten? Uit elkaar halen en laten drogen. In de schuur of berging bijvoorbeeld. Daarna pas in de papierbak.

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

En dat kan ook nog!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.