Lifehacks voor fietsen: fietstassen duurzaam inpakken

1

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple trucs die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer een hack van lezeres Eatske Bosma: je fietstassen handig & duurzaam inpakken. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Je fietstassen handig & duurzaam inpakken

Super, deze milieubewuste en praktische fietshack: ‘Wij maken al jaren lange fietstochten. Probleem was de eerste keer: hoe pakken we alles zo in, dat we het gemakkelijk terug vinden? Voor de kleren hadden we de volgende oplossing: t-shirts bij elkaar, ondergoed bij elkaar – enzovoorts – in een plastic zak. Maar gezien het milieu kan dit niet meer. Daarom onze slimme oplossing: ik naaide van voeringstof in verschillende kleuren en maten zakken. Nu zit alles mooi gescheiden in de fietstas en vinden we alles gemakkelijk weer, zonder de hele fietstas overhoop te hoeven halen.

lifehacks voor fietsen

Plastic tasjes? Zóóó 2015!

TIP
Ben je niet handig met voeringstof en naaimachine? Ortlieb bijvoorbeeld voert allerlei handige binnentassen waarin je het een en ander overzichtelijk kwijt kunt. Ook dat scheelt plastic en gaat langer mee. Kijk op de website voor MEER INFORMATIE

lifehacks voor fietsen

Een impressie van de Packing Cubes for Panniers van Ortlieb

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: slim inpakken

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Hoezo is plastik mlieuonvriendelijker dan voeringstof. Dat is toch ook kunststof…
    En plastik is waterdicht i.t.t. voeringstof
    Wie op fietsvakantie gaat is zowiezo milieuvriendelijk ipv auto of nog erger vliegtuig