Bijzondere e-bike bestemming: op de fiets door Liechtenstein

2

Verken Liechtenstein eens op twee wielen! Ondanks de hoogteverschillen vindt je er heel wat gemakkelijke paden en ook zijn er steeds meer routes voor e-bikes. De fietspaden zijn allemaal goed bewegwijzerd. Een leuke nieuwe bestemming!

De 100 km aan fietspaden in Liechtenstein leiden langs de oevers van de Rijn en rond de Eschnerberg. Naast gemakkelijke paden vind je er ook e-bike routes. Dankzij het recent opgerichte ‘Bikepark Oost-Zwitserland en Liechtenstein’ zijn er inmiddels al veel locaties waar je e-bikes kunt huren en of je bijna lege accu’s kunt verwisselen. Zo kun je niet alleen grote afstanden afleggen zonder al te veel moeite, de hoogteverschillen zijn ook een peulenschil!

Liechtenstein Trail op de fiets

De Liechtenstein Trailbegint direct bij de grenssteen die de overgang tussen Zwitserland en Liechtenstein markeert. Deze 75 km lange wandelroute door alle 11 gemeenten van het land is ook prima te doen per e-bike. Je komt vanzelf langs attracties, spectaculaire uitzichten, leuke adresjes om iets te eten en de mooiste natuurgebieden. Een bagagetransportservice kan je koffers van hotel naar hotel vervoeren en er zijn verschillende hotelarrangementen om uit te kiezen. De ideale manier om het Vorstendom Liechtenstein te ontdekken. De route gaat door Balzers en omhoog naar het kasteel van Gutenberg voor een fantastisch uitzicht. De tocht gaat verder op een comfortabele route naar Triesen. Daarna ga je omhoog naar Triesenberg en terug naar beneden naar Vaduz. Je fietst pal langs het kasteel van Vaduz, prachtig! 

Mountainbiken in Liechtenstein

Ook leuk om hier eens te proberen: mountainbiken. Liechtenstein heeft veel zandweggetjes en bospaden die ideaal zijn om te mountainbiken. Alle officiële routes zijn duidelijk aangegeven. De berghutten Gafadurahütte en Pfälzerhütte in de Alpen zijn populair bij geoefende mountainbikers die op zoek zijn naar een uitdaging. De Pfälzerhütte is bereikbaar via het Saminatal en de Alp Gritsch. Via Schaan en Planken kom je uit bij de Gafadurahütte.

 

Deel.

Over de auteur

2 reacties