Toeristen van harte welkom in Zuid-Limburg, juist nu

0

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Toeristen zijn van harte welkom! Juist nu. De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om publiek gastvrij te ontvangen. Ook op de fiets kun je weer lekker eropuit in Limburg.

Het hoog water heeft gelukkig niet de hele provincie geraakt. Er kan weer volop geshopt, gefietst en gewandeld worden. Ook langs de Maas. Op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Wil je weten waar er nog wateroverlast is en waar niet, waar je op vakantie kunt of een dagje uit: deze en andere veel gestelde vragen worden beantwoord op visitzuidlimburg.nl/welkom.

Niet annuleren, maar informeren

Het beeld lijkt te bestaan dat de hele provincie Limburg overstroomd is geweest, maar dat klopt niet. De annuleringen stroomden binnen bij toeristische ondernemers in de regio. En dat kunnen ze net niet gebruiken, na een lange corona lockdown. Deze omzet is nu juist extra hard nodig. Daarom heeft Visit Zuid-Limburg een campagne gelanceerd om consumenten te informeren. Met als idee niet te annuleren, maar je te laten informeren. De meeste accommodaties en attracties zijn gewoon geopend en hebben geen wateroverlast, ook niet gehad. Ook een vakantie naar Zuid-Limburg kan gewoon plaatsvinden.

Fietsen in Limburg na de wateroverlast

De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door het Limburgse landschap. Je bent van harte welkom om dit bijzondere gebied op de fiets te komen ontdekken. Het fietsknooppuntennetwerk maakt dat je eenvoudig je eigen route kunt samenstellen. De bewegwijzering heeft het hoog water niet altijd doorstaan. Mocht je onjuistheden tegenkomen of onveilige paden geef dit dan door. Je bent van harte welkom, nu meer dan ooit!

Voor meer info: visitzuidlimburg.nl/welkom

Beeld: Limburg Marketing en Petra Lenssen Photography

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.