De hele weg voor jezelf en meer fietsnieuws uit Luxemburg

0

Langzaam maar zeker opent Luxemburg de deuren. Het groothertogdom bereidt zich voor op voor een sportieve zomer met het grote fietsevenement Vëlosummer 2021, waarbij het hele land in het teken staat van fietsen. Met een nieuwe gratis bagageservice en tips voor Luxemburg stad ben je helemaal klaar voor je fietsvakantie.

Vëlosummer 2021: Luxemburgse wegen gereserveerd voor fietsers

In de weekenden tussen 31 juli tot 29 augustus 2021 staat Luxemburg in het teken van Vëlosummer: een fietsevenement waarbij 950 km aan wegen, verdeeld over 12 routes, opengesteld worden voor het publiek. Dat houdt in dat zelfs autowegen waar nodig afgesloten worden voor ander verkeer en uitsluitend toegankelijk zijn voor fietsers. Vëlosummer beleefde in 2020 een succesvolle primeur met meer dan 400.000 deelnemers op de weg. De fietsroutes die onderdeel uitmaken van Vëlosummer voeren onder meer door de Alzette vallei, langs de rivier de Moezel en door de regio Guttland.

Move We Carry: gratis bagage-transport voor fietsers en wandelaars

Het meezeulen van bagage en kampeerspullen vormt vaak een belemmering voor veel fietsers en wandelaars die wel eens een langeafstandsroute willen afleggen. Wie meerdere etappes door Luxemburg plant, of het nu op de fiets of te voet is, hoeft zijn bagage niet zelf te vervoeren. Via Move We Carry wordt je bagage van je startpunt in de ochtend naar je eindpunt aan het einde van de dag getransporteerd. Helemaal gratis! De service is beschikbaar van1 april tot 30 september. Move We Carry is gemakkelijk online of telefonisch te reserveren tot aan de dag voor vertrek. Per persoon worden 20 kilo en twee stuks bagage vervoerd.

Doen: UNESCO fietsroute door Luxemburg Stad

De UNESCO fietsroute van 9,5 kilometer neemt je mee langs de hoogtepunten in de stad, waaronder de wijken Grund, Pfaffenthal en Clausen. Je fietst langs oude vestingwerken, door groene parken, langs het imposante moderne kunstmuseum MUDAM en de UNESCO huizen waar in de 10e eeuw ambachtslieden woonden. Het hoogteverschil omzeil je comfortabel met de glazen panoramalift in het hart van de stad. Dankzij de goed aanlegde paden en de relatief korte afstand is het lekker ontspannen fietsen in de stad – en heb je tijd genoeg om leuke musea en horeca adresjes te ontdekken onderweg.

Nog meer handige tips voor fietsers in Luxemburg

Gratis openbaar vervoer. Mocht je tussentijds toch snel terug willen naar je accommodatie of een deel van de route willen overslaan, dan kun je altijd nog gebruik maken van het gratis toegankelijke openbaar vervoer in Luxemburg. Fietsen meenemen in de trein is toegestaan.

Bed + Bike. Accommodaties met het label Bed + Bike zijn speciaal ingericht op fietsers. Ruim 95 accommodaties in Luxemburg dragen dit label en beschikken over handige faciliteiten voor fietsers.

Corona update. Check hier hoe het staat met de versoepelingen in Luxemburg.

 

Beeld: LFT/Thomas Linkel, LFT/Ronald Jacobs, LFT/Marc Lazzarini, LFT/A.Schösser, LFT/Alfonso Salgueiro, LFT/Gregor Lengler, LFT/Christophe Van Biesen

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.