Nieuw: Brabantse Fietscafés op bijzondere locaties

0

Ken je ze al? De Brabantse Fietscafés: horecagelegenheden met faciliteiten speciaal voor fietsers, vlakbij fietsknooppuntroutes. De provincie telt momenteel twintig Brabantse Fietscafés, waaronder Kasteel Heeswijk en Biesbosch MuseumEiland. En er komen er dit jaar nog tientallen bij! 

Brabantse Fietscafés

Brabantse Fietscafés

Noord-Brabant is een heerlijke fietsprovincie met het afwisselende landschap vol pittoreske dorpen, leuke steden en een prachtige natuur. Het uitgebreide fietsroutenetwerk is hier tip top in orde en wordt regelmatig uitgebreid. De gezellige horeca-adressen en typische Brabantse gastvrijheid dragen bij het vakantiegevoel dat je hier krijgt.

 Met e-bike oplaadpunt 

Je fietsbeleving in Brabant krijgt nu een extra impuls met het nieuwe label ‘Brabants Fietscafé’. Hier voelen fietsers zich extra welkom, is het idee. Je kunt er niet alleen terecht voor een hapje en een drankje, ook kun je je e-bike opladen als je die hebt, je bidons vullen en zijn een fietsreparatiekit, EHBO-set en fietspomp altijd voorhanden. Op alle locaties liggen fietskaarten ter inzage en bij veel Brabantse Fietscafés kun je deze ook aanschaffen.

Brabantse Fietscafés

Kasteel Heeswijk heeft ook een Brabants Fietscafé

Afstappen bij een museum of kasteel

De Fietscafés zijn heel divers, van Kasteel Heeswijk en Oorlogsmuseum Overloon tot Bierbrouwerij Oijen en Taverne d’n Ouwe Brandtoren. Fietsers herkennen de locaties aan de zeshoekige ‘Brabants Fietscafé’ sticker. Alle Fietscafés liggen direct aan of vlakbij de fietsknooppuntroutes. Ze zijn te vinden op DEZE WEBSITE VAN VISIT BRABANT  Een fietsroute uitstippelen via de knooppunten kan eenvoudig via de routeplanner op ROUTES IN BRABANT

Brabantse Fietscafés

Over VisitBrabant Routebureau
Het label ‘Brabantse Fietscafés’ is een nieuw initiatief van VisitBrabant Routebureau, route-expert en beheerder van alle knooppuntroutes in de provincie. VisitBrabant Routebureau is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle knooppuntroutes in Noord-Brabant, maar ontwikkelt ook nieuwe belevingsroutes. 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.