Kunst in de buitenlucht: Triënnale Brugge

0

Van 8 mei tot 24 oktober 2021 brengt de Triënnale Brugge hedendaagse kunst en architectuur naar de historische binnenstad van Brugge. Bijzonder om langs te fietsen!

Tijdens de derde editie van Triënnale, het driejaarlijkse kunstenparcours, stellen 13 kunstenaars en architecten nieuwe, tijdelijke installaties op in de historische kern van de Werelderfgoedstad. Voor deze derde editie is gekozen voor TraumA als overkoepelend thema. De focus wordt verlegd van de openbare ruimte naar enkele verborgen dimensies van de stad en haar inwoners. Deze editie balanceert tussen het aanwezige en het verborgene. De kunstenaars zoeken de steegjes en achterpoortjes op en kijken wat er zich afspeelt op de binnenplaatsen en bouwwerven van de ogenschijnlijk perfecte stad Brugge.

Podcast & nog meer culturele tips

Pik met je fietstocht door de stad meteen andere parallel lopende hedendaagse kunstfestivals mee, zoals Beaufort21, Paradise Kortrijk en Kunstenfestival Watou. Je vindt het complete culturele aanbod op de site van Toerisme Vlaanderen, hieronder. Vast in de stemming komen? Beluister de Triënnale Brugge podcast via deze link. In vijf afleveringen van circa 20 minuten gaat deze podcast dieper in op de geschiedenis van Brugge en haar relatie met kunst en architectuur.

Meer informatie: www.triennalebrugge.be & www.toerismevlaanderen.nl 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.