Wát een plaatje: Hoeve Krekelberg in Limburg

0

Rust en groen, daarvoor kom je naar deze terrassencamping in het heuvelland van Zuid-Limburg. Natuurkampeerterrein Hoeve Krekelberg ligt prachtig tegen een helling bij Schinnen. Het uitzicht alleen al is de moeite waard, maar je kunt hier ook geweldig fietsen! 

Hoeve Krekelberg is een verzorgd natuurkampeerterrein met zo’n 100 grote plaatsen waar je lekker de ruimte hebt (onderlinge afstand: 7 meter!). Een echte terrassencamping tegen een helling, met een fraai uitzicht over het omringende Zuid-Limburgse heuvelland. De hoeve zelf is een eeuwenoude, typisch Limburgse carréboerderij, die nog volop in bedrijf is. Een mooie uitvalsbasis voor fietstochtjes!

Kamperen en fietsen bij Schinnen

Hoeve Krekelberg is gelegen in de noordelijke flank van het Zuid-Limburgse heuvelland bij Schinnen. Holle wegen, kabbelende riviertjes, bossen en weiden domineren hier het landschap. De fraaie kastelen van Hoensbroek (dagelijks open voor publiek), Amstenrade en Doenrade bereik je gemakkelijk per fiets. Rondom Hoeve Krekelberg vind je uitgebreide fietsmogelijkheden, van licht glooiende en meer uitdagende fietsroutes. Je ontvangt bij aankomst een wandelkaart van de omgeving en ze hebben ook een aantal fietsroutes voor je. Ook tippen de eigenaren je graag handige apps met fiets- en wandelroutes.

Camping met fietsverhuur

Een zwembad of disco vind je hier niet op, wel voorzieningen als fietsverhuur en een fietsenstalling. Ze verhuren zowel gewone als elektrische fietsen. De gewone fietsen hebben 8 naafversnellingen en beschikken over vork- en zadelvering. In de afgesloten fietsenstalling kun je je fiets veilig stallen en heb je de mogelijkheid je elektrische fiets op te laden. De fietsenstalling heeft een automatisch deurslot, de deur gaat ‘s avonds automatisch op slot en ‘s morgens weer open.

Goed om te weten 

De camping is aangesloten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen (SNK). Kampeerders dienen in het bezit te zijn van een Natuurkampeerkaart. Deze kun je zowel bij de stichting als op de camping aanschaffen en kost € 15,95 per kalenderjaar.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.