Ontdek Franse fietsroutes vanuit een kasteelcamping

0

Wat is nog leuker dan fietsen in Frankrijk? Na je fietsroute neerstrijken op een mooie kasteelcamping! We tippen je graag drie mooie plekjes mét fietsroutes. Allez-y!

Château la Garangeoire, dicht bij de Atlantische Oceaan

La Garangeoire ligt op 15 minuten van de oceaan en de uitgestrekte zandstranden van de Vendée. Het park is maar liefst 200 hectare groot met bossen, glooiende heuvels en vijvers. Ook zijn er tal van paden voor fietsers. Watersporters kunnen zich uitleven op de meren van het domein tijdens een kayak- of waterfietstochtje. La Garangeoire staat bekend om de gezellige zomeravonden aan lange tafels in de tuin van het restaurant.
Fietstip: Vélodyssée: fietsen langs de Atlantische kust
In de Vendee loopt de route tussen Bouin en L’Aiguillon-sur-Mer, een 200km lange fietsroute langs de kust. Maak onderweg een uitstapje naar het Ile de Noirmoutier of het Ile de Yeu.

Chique château, in Normandië met Engelse tuin

Een lange oprijlaan, een Engelse tuin en een prachtig kasteel uit de 18e eeuw: welkom op Château de Martragny waar luxe, natuur en geschiedenis samenkomen. De oude bijgebouwen zijn in in ere hersteld en worden gebruikt als gastenkamers. Het domein van 10 hectare ligt vlak bij de invasiestranden in Normandië.
Fietstip: Fietsroute van de invasiestranden naar de Mont Saint-Michel. Een boeiende historische fietsroute langs de invasiestranden, maar ook door het prachtige groene binnenland van Normandië.
De fietsroute is 200km lang, hier fiets je over rustige paden en voies vertes.

Domaine des Ormes, tussen Saint-Malo en de Mont Saint-Michel

Domaine des Ormes ligt op een unieke plek, tussen Saint-Malo en de Mont Saint-Michel. Het park ligt op een voormalig bisschopslandgoed. Hier maak je kennis met een bijzonder stukje geschiedenis. Voor een unieke belevenis overnacht je in de mooie boomhutten of in de huisjes op het water van het domein. In de omgeving zijn tal van fietsroutes om Bretagne te ontdekken of een uitstapje te maken naar de Mont Saint-Michel in Normandië.
Fietstip: Vélomaritime: van de Mont Saint-Michel naar Roscoff
430 km fietsplezier langs de Bretons noordkust! Deze fietsroute is onderdeel van de Eurovelo 4 route en kun je in etappes fietsen. Je fietst langs de prachtige kust van Bretagne en komt langs steden als Saint-Malo, Dinard en Cap Fréhel.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.