Lifehacks voor fietsen: tandenborstels & ketting

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met tandenborstels je ketting reinigen. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Tandenborstels & ketting
Hoe je je ketting eenvoudig schoonmaakt en smeert? Men neme twee (oude) tandenborstels, zet de koppen met de borstelharen tegen elkaar aan en maakt ze onderaan het handvat vast met tape. Het schoonborstelen kan meteen beginnen, kwestie van draaien aan de pedalen (wel even je fiets ophangen of omdraaien). Wil je smeren dan doe je eerst wat smeer op de borstelkoppen en voilá.

Het merk tandenborstel maakt niet uit, uiteraard…

Lees ook: Fietsonderhoud, 5 basistips die altijd handig zijn

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.