Aan het plannen voor je (eerste) fietsvakantie? Ortlieb geeft tips!

0

ADVERTORIAL

Waarschijnlijk kijk ook jij uit naar een vakantie, het liefst in eigen land. Een fietsvakantie is dan een ideale optie! Als je eenmaal je bestemming hebt gekozen en de route is uitgestippeld, dan buig je je over uitrusting en materiaal. Maar waar begin je? Ortlieb geeft tips!

Ortlieb

Voor iedere fietsreis is er een geschikte Ortlieb-tas

Ortlieb tip 1 – kies de juiste fietstassen

Iedere vakantie is anders en voor een fietsvakantie moet je zeker anders pakken dan bij een vakantie met de auto. Een aantal punten zijn belangrijk. Op een fietsvakantie is het belangrijk om licht te reizen, maar toch alle essentiële benodigdheden mee te nemen. Het aantal tassen wat je op je fiets kunt monteren is beperkt: indien je fiets het toelaat, heb je ondr meer ruimte voor 2 achtertassen, 2 voortassen en een stuurtas. Je hoeft deze tassen niet allemaal te kopen, immers, hoe lichter je fietst, hoe prettiger.

Dus hoe maak je nu een keuze?

  • Een stuurtas hangt voorop aan je stuur en hierin kun je waardevolle items bewaren of spullen die je tijdens je rit vaak nodig hebt, denk aan een kaart, portemonnee of telefoon. Handig: de Ultimate Six van Ortlieb heeft een magnetisch dekselvak, waardoor je met één hand makkelijk de tas opent.
  • De achtertas is de meest gebruikte fietstas en hier kun je veel bagage in kwijt. Denk aan kleding, schoenen, eten, drinken, maar ook zwaardere items zoals een tent, slaapzak of matje. De Ortlieb Back-Roller komt vaak in een set van twee, met een inhoud van 20 liter elk. Dankzij de rolsluiting blijven alle spullen veilig verpakt en tegen water beschermd. Deze tas klik je makkelijk los en neem je zo aan de schouderband mee de supermarkt in.
  • Een voortas gaat aan je voorwiel en heeft meestal een kleinere inhoud dan je achtertas. Je wilt namelijk voorkomen dat je voorwiel te zwaar wordt, wat weer invloed heeft op het stuurgedrag. Heb je toch voortassen nodig op de fiets? Kies dan voor de Ortlieb Sport-Roller en Sport-Packer, deze tassen wegen slechts 875 gram elk!

Een stevige, waterdichte fietstas is natuurlijk onmisbaar op fietsvakantie. Ortlieb heeft een uitgebreide collectie, met verschillende formaten, materialen en kleuren. Kortom, voor ieder wat wils. We helpen je graag op weg!

Ortlieb tip 2 – inpakken

Online vind je veel paklijsten vinden, zoals op deze FietsActief-pagina. Gebruik deze als leidraad en stel dan je eigen lijst samen. Het weer kan altijd omslaan, dus denk aan waterproof- en windproof kleding. Maar ook aan toiletspullen en een EHBO-set. Je koopt vaak dagelijks eten en drinken, dus spaar hiervoor niet teveel ruimte. Wel heel belangrijk: een gereedschapskit, bandenplakset en reserveonderdelen voor je fiets! Maar… hoe pak je nu het beste in? Kijk daarvoor in de productbeschrijving hierboven. Het belangrijkste is dat je het voorwiel niet te zwaar maakt, hierdoor kan je moeite hebben met sturen tijdens het fietsen.

TIP
Wil je geen voortassen? Kies dan voor een Rack-Pack voor op de bagagedrager. Deze is makkelijk te bevestigen aan onze Back-Roller. Bekijk de video hieronder:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ortlieb tip 3 – oefenritje & genieten!

Voordat je op vakantie gaat, is het goed om een paar oefenritjes te maken met de tassen aan je fiets. Soms leeg, soms deels gevuld. Zo wen je aan het gewicht van je fiets. Ook kun je beslissen over je paklijst en wat wel en wat niet mee moet. Zodra je dan alles hebt ingepakt en op jouw tweewieler springt voor jouw vakantie, vergeet vooral niet te genieten van het avontuur!

TIP
Dankzij de verschillende bevestigingssystemen hang je de tas eenvoudig en snel aan de bagagedrager van je fiets. En wil je extra goed zichtbaar zijn in het donker of slecht weer? Dan heeft Ortlieb de High Visibility tassen. Bij deze tassen is een sterk reflecterend garen in het materiaal geweven, waardoor de tas één grote reflector wordt als deze het licht van koplampen vangt.

Wist je dat…

  • Je je Ortlieb-fietstas schoon kunt maken met water en een milde zeepoplossing of ossengalzeep en een zachte borstel? Gebruik in ieder geval geen oplosmiddelen, zuivere alcohol of zuurhoudende reinigingsmiddelen om je tas te reinigen.
  • Ortlieb ook een collectie fietstassen voor e-bikes heeft?
  • Ortlieb maar liefst vijf jaar garantie op haar producten geeft?

Tot slot: orde in je (fiets)tas!

Je bent in je tas op zoek naar net dat ene ding dat helemaal onderin ligt en moet je hele tas overhoop halen. Herkenbaar? Met Ortlieb is dat verleden tijd! Met de Packing Cubes, geschikt voor alle Back-Rollers en andere Ortlieb-fietstassen met dezelfde vorm, heb jij altijd overzicht op je spullen.

Ortlieb

Handig die losse binnentasjes: de Packing Cubes

Deze set van drie losse tassen met handige rits maken het georganiseerd opbergen van je spullen een piece of cake! Twee tassen hebben een inhoud van 6 liter, de andere tas heeft een inhoud van 5 liter. Naast een tweeweg ritssluiting hebben de tassen mesh voorvakken én een handvat. De inhoud van de bovenste tas is makkelijk bereikbaar, zelfs als deze in een Back-Roller zit. Vul een tas met materiaal voor onderweg of berg schone en vuile was apart op. De kleinste tas heeft nog een extra handvat, waardoor deze ideaal is als toilettas. Bekijk de video hieronder:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.