De leukste Rustpunten van Oldambt in Groningen (+ gratis fietsroute!)

0

Even uitrusten van je fietstocht is extra leuk is uitrusten op een onverwacht mooie plek, op een particulier erf, langs een wandel- of fietsroute. Rustpunten vind je door het hele land, ze zijn herkenbaar aan het rustpuntbord. Kijk hieronder voor onze tips voor de leukste Rustpunten in de Groningse regio Oldambt en ga op pad met onze eigen gratis fietsroute!

Bij een Rustpunt kom je op adem en geniet je tegen een vrijwillige bijdrage van een kop koffie, thee of limonade, eventueel met iets lekker erbij. Je kunt naar het toilet, je elektrische fiets opladen of een lekke band repareren. Op een aantal rustpunten worden ook agrarische- of streekproducten te koop aangeboden. Sommige rustpunten liggen dichtbij een bezienswaardigheid zoals een boerderij, een beeldentuin of een museum. Bijzondere ontdekkingen in de graanschuur van Nederland!

Kopje koffie in de tuin

Theetuin Tusschenwegen ligt aan de Blijhamsterweg in Winschoten. Vanuit de tuin kijk je op de Bruggeschans, waar de oude vesting van Winschoten op schaal is nagebouwd. Vanuit de tuin fiets je zo natuur- en waterpark de Tusschenwegen in. Ze serveren hier koffie en thee met eigen gemaakt gebak, lekker! Beelden in de bocht
is ook al zo’n leuk voorjaarsadresje: in de uitgestrekte tuin vol bloemen en oude fruitbomen kun je prachtge beelden bekijken, gemaakt van steen, brons en hout. Je vindt dit leuke adresje aan de weg tussen Nieuwe- en Oudeschans, op de grens met Duitsland (Hamdijk).

Rustpunt midden in de natuur

Rustpunt Garstvrij (geen tikfout!) is een leuke plek voor een kopje koffie of thee in Westerlee. Je komt er vanzelf langs aan de NAP-route (fietsroute van Bad Nieuweschans naar Breda) en het knooppuntennetwerk (tussen knooppunt 91 en 93). Naast voorzieningen voor het (zelf) bereiden van een kopje koffie of thee, vind je er ook een toilet en een aansluitpunt om de accu van je elektrische fiets op te laden. Dit is een wel heel rustig gelegen Rustpunt, je komt er via het pad van natuurterrein De Garst. Naast het Rustpunt hebben ze hier ook een gastenverblijf en beheren ze namens de VVV een Informatie Punt.

Handige app voor fietsers: de Rustpuntzoeker

Een compleet overzicht van de Rustpunten in de regio Oldambt vind je hier. Als je onderweg een rustpunt zoekt, kun je met je smartphone gebruik maken van de Rustpuntzoeker. Hiermee is het mogelijk om onderweg met je smartphone een rustpunt in de buurt te vinden. De app kan tevens de route berekenen en geeft je veel informatie over de rustpunten.

Gratis fietsroute Oldambt

Ga je fietsen in Oldambt, neem dan zeker onze streekgids mee die gratis was bijgevoegd bij nummer 5 2020! Heb je ‘m niet in huis? Je kunt dit nummer nabestellen in onze webshop, samen met de gratis streekgids. Je vindt de route ook hier online – gratis voor abonnees!

Beeld: Toerisme Oldambt

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.