Even afstappen: leuke adresjes aan de Limburgse vergezichtenroute

0

De Limburgse Vergezichtenroute is niet voor niets zo genoemd: deze fietsroute brengt je van het ene naar het andere prachtige uitzicht over de Zuid-Limburgse heuvels. Onderweg kom je door de dorpjes Gulpen, Epen en Eys én tal van leuke adresjes om even af te stappen!

De Limburgse Vergezichtenroute is een pittig fietstochtje – voor die uitzichten moet je natuurlijk wel even wat doen. Laat je niet uit het veld slaan door de kuitenbijters in het landschap: bedenk dat na elk klimmetje niet alleen een mooi uitzicht, maar ook een ontspannende afdaling op het programma staat. Je kunt de route ook ontdekken met een e-bike, die je op verschillende plekken in de regio kunt huren!

Afstappen voor Limburgse streekproducten

De route gaat van start bij de VVV in Epen en brengt je op leuke plekjes om even af te stappen voor een pauze. Zoals Brasserie Amuseer, gevestigd in een voormalige hoeve in hartje Wijlre. De keukenbrigade werkt uitsluitend met verse producten van hoge kwaliteit: de Limburgse roots worden eer aangedaan, maar wel met een moderne twist. Midden in de heuvels van Zuid-Limburg tussen Eys en Wittem ligt de Eyserhalte: een delicatessenzaak waar smaakbeleving hoog in het vaandel staat. Een mooie winkel om even rond te kijken en je uitvoeren te laten informeren over de natuurlijke producten, met zo min mogelijk toevoegingen. Smaken zoals ze bedoeld zijn.

Terras met uitzicht in Limburg

Panorama Restaurant Gerardushoeve ligt hoog op een heuvel, je kijkt hier uit over de uitlopers van de Belgische Ardennen en de Duitse Eifel. Het terras is een leuke plek om even af te stappen een hapje en een drankje, een lichte lunch, drie-gangen diner of een pannenkoek. De Wingbergerhoeve vind je in het mergelland tussen Epen en Vaals. Hier staat een populaire ijskraam, waar de porties altijd lekker ruim zijn. Aanrader: ijs met vers fruit uit de regio. Het verse fruit wordt ook apart verkocht en verwerkt in lekkere streekproducten zoals aardbeien-, pruimen-, frambozen- en kruisbessenjam. Daarnaast wordt er van het eigen fruit ook appel peren stroop (in het Limburgs ‘zeem’) gemaakt. De stroop wordt nog steeds in oude koperen ketels gekookt!

Beeld © Archief Visit Zuid-Limburg

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.