Nieuw hotel met tuin en theehuis aan de Vecht: Hotel Flora Batava

0

Voorjaarstip: het nieuwe Hotel Flora Batava. Het boutique hotel opent de deuren op buitenplaats De Vijverhof in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen. In het 155 jaar oude rijksmonument vind je ook restaurant Bloei. Je kunt in het hotel fietsen huren, maar de grote tuin met terras en theehuis aan het water is ook een leuk plekje voor een fietspauze!

Hoteleigenaar Inge van de Ven speelde al jarenlang met het idee om de oude, vervallen buitenplaats in ere te herstellen. Hotel Flora Batava is geïnspireerd op de botanische historie van de buitenplaats. Dat thema zie je overal terug, in de menukaart van restaurant Bloei en de interieurdetails. Alle kamers zijn voorzien van grote ramen, sommige kamers hebben ook nog de originele balkenplafonds of ornamenten, openslaande deuren naar de tuin of een Frans balkon.

Nieuw restaurant met ruim terras

In restaurant Bloei kun je aanschuiven voor een ontbijt, lunch, high tea of diner. De hoge plafonds en de grote glazen serre geven je ook binnen een beetje een buitengevoel. Met mooi weer zijn de twee ruime terrassen van 200 vierkante meter geopend. Hier kijk je mooi uit over de bloemrijke tuin die in oude glorie is hersteld. Agnes Block, die de buitenplaats in 1670 oprichtte, ontpopte zich hier tot een bekwaam kweekster van zeldzame en uitheemse planten. Door ruil en handel met kooplieden en botanisten verzamelde ze honderden planten- en bloemensoorten in haar tuinen van over de hele wereld. Zo ontstond de bijnaam Flora Batava. Op de buitenplaats kweekte Agnes als eerste in Europa een ananas tot bloei – vandaar de naam van het restaurant.

Theehuis aan de Vecht (+gratis fietsroutes)

Genieten van de langsvarende bootjes op de Vecht doe je in het theehuis aan de rivier. Hier kom je even bij van je fietstocht met een kop koffie met gebak, of kies na een mooie dag in de buitenlucht voor een goed glas wijn met iets lekkers van de borrelkaart. Vanuit het hotel stap je zo op de (elektrische) fiets om de omgeving te verkennen. Of huur eens een sloep en vaar via rivier de Vecht naar de Loosdrechtse plassen. De Vechtstreek is met vele forten, kastelen, buitenplaatsen en molens één groot openluchtmuseum. Mooie gratis fietsroutes langs de Vecht vind je hier!

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.