Lifehacks voor fietsen: schijfremmen & babydoekjes

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: je schijfremmen piepvrij maken met babydoekjes. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Schijfremmen & babydoekjes
Het is een bekend gegeven dat schijfremmen een piepend geluid kunnen (gaan) geven als je remt. Soms is dat handig. Als je een bocht om vliegt of een heuvel af raast bijvoorbeeld. Je remmen kondigen je komst dan luid en duidelijk aan… Maar verder kan het vooral erg storend zijn, dat piepende en/of krijsende geluid. We hebben het zelf nog niet kunnen uitproberen, maar dit schijn je eenvoudig op te kunnen lossen. Hoe? Door voor je tocht met een babydoekje langs je schijven te gaan. We horen graag het (geruisloze) resultaat. Succes!

Lees ook: Wiel met schijfremmen demonteren

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

lifehacks voor fietsen

Zou het echt zo simpel zijn?

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.