Fiets van het Jaar 2021: dit zijn de winnaars!

0

De Fiets van het Jaar, onderdeel van de Fiets Awards, is gisteren bekend gemaakt. Hoofdredacteur Katalijn Verel en technisch redacteur Menno Grootjans zaten in de jury. Hier alvast de winnaars in het kort. Leer meer over de Fiets Awards én het e-deel van de uitslagen in de speciale bijlage 100% e-bike die verschijnt bij FietsActief 2/3. Dit extra dikke nummer, mét gratis Streekgids, is er op 9 april. 

Fiets van het jaar

Het was prima testen op de boulevard van Zandvoort

Fiets van het jaar

De winnaars van de Fiets Awards 2021 zijn bekend gemaakt. De titel Fiets van het Jaar ging naar de Batavus Dinsdag Exclusive Plus. De E-bike van het Jaar is de Stella Morena MDB FI en de Speed E-bike van het Jaar os de Gazelle NO.1 . In de categorieën Racefiets en MTB van het Jaar vielen de Trek Emonda SL 6 Pro en de Merida Ninety-Six RC XT in de prijzen.

De Fiets Awards bestaan uit de jaarlijkse Fietsverkiezing en de Fiets Innovatie Awards. De verkiezing is er op gericht om consumenten en media te laten zien welke ontwikkelingen er zijn op fietsgebied en welke noviteiten en slimmigheden ontwerpers bedacht hebben.. Naast de innovaties op een fiets, kijkt de jury ook naar andere aspecten zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de zogenaamde X-factor van de fiets.

Rijden, nadenken, invullen en herhaal…!

De genomineerde fietsen zijn afgelopen periode door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest. Volgens Jack Duis, voorzitter van de Fiets Awards, is de populariteit van de fiets in Nederland en in grote delen van Europa mede door corona tot ongekende hoogte gegroeid. De Fietsverkiezing is daarom voor fabrikanten niet alleen in Nederland een belangrijke prijs om zichzelf bij een groter publiek in de kijker te spelen, maar ook steeds meer internationaal.

Fiets van het Jaar

Batavus Dinsdag Exclusive Plus Heerlijk licht en moeiteloos verplaatst de Batavus Dinsdag Exclusive Plus zich door het verkeer, en het is daarnaast ook een hele stijlvolle verschijning. Belt-drive, naafversnelling en schijfremmen maken volgens de jury het plaatje helemaal af. Een fijne fiets voor dagelijks gebruik.

Fiets van het jaar

Fiets van het Jaar: de Batavus Dinsdag Exclusive Plus

E-bike van het Jaar

Stella Morena MDB FI Met de opgeruimde, geïntegreerde cockpit is de eerste indruk al goed. Zodra je de weg opdraait blijkt het niet alleen bij een vleugje sportief en stijlvol uiterlijk te blijven: de techniek staat garant voor een fijne rijbeleving en de automatische schakelende naafversnelling in combinatie met de Bosch-middenmotor maakt indruk. De complete uitrusting (beltdrive en connected display) vervolmaakt het plaatje.

fiets van het jaar

E-bike van het Jaar: de Stella Morena MDB FI

 

Speed E-bike van het Jaar

Gazelle NO.1 Deze fiets maakt met zijn stoere, unieke verschijning meteen indruk. Geïntegreerde accu, automatische naafversnelling, beltdrive en de connected display: de uitrusting is helemaal 2021. En tussen de speed pedelecs maakt de volledig geïntegreerde cockpit -waar geen kabels te zien zijn- een opgeruimde en onderscheidende indruk.

fiets van het jaar

Speed E-bike van het jaar: Gazelle NO. 1

Meer weten? Ga naar FIETS AWARDS

‘Hoe vind jij die?’ ‘Ja, vlotte bak hoor, en ziet er goed uit.’

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.