Lifehacks voor fietsen: babypoeder & binnenband

2

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met babypoeder op je binnenband lekrijden voorkomen. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Babypoeder & binnenband
Als je weer eens (hopelijk niet al te vaak) een nieuwe binnenband moet monteren, doe dan eerst eens wat babypoeder of talkpoeder op je binnenband. Gewoon rondom erop aanbrengen. Dit zorgt dat de wrijving behoorlijk afneemt en en je de binnenband makkelijker in de buitenband krijgt  – zonder vouwen! Want een dubbelgevouwen binnenband kan zorgen voor lekrijden.

Tip: zorg ook dat er een beetje lucht in je binnenband zit voordat je deze in je buitenband doet. Hierdoor zal je binnenband minder snel dubbel vouwen.

Lees ook: Fietshack bandenzwart & fietsbanden

Wist je dat…
Babypoeder/talkpoeder nog meer handige toepassingen heeft? Denk aan:

  • Last van mieren? Strooi het poeder zo dicht mogelijk om je huis en bij alle ingangsplekken zoals deuren en ramen: een natuurlijk barrière.
  • Piepende vloerdelen? Strooi en/of breng poeder aan tussen de delen.
  • Vastzittende veter? Strooi wat poeder op je veters en de knoop komt makkelijker los. Helpt ook bij andere knopen, zoals van een kettinkje.

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

lifehacks voor fietsen

Het hoeft geen Zwitsal te zijn en ook geen babypoeder, gewoon talkpoeder kan ook! beeld: flickr-alex verwaaien

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. Henk Broeken op

    Ik kan me van vroeger herinneren, dat er ook wel eens een beetje babypoeder (talk) door het ventiel in de band werd gebracht, waardoor de poreusheid (band die heel langzaam iets leeg loopt) minder wordt, en je dus minder vaak hoeft bij te pompen. Ook handig!

  2. Door het talkpoeder is er minder wrijving tussen buiten en binnenband en daardoor rolt je band ook makkelijker. Je fietst dus lichter.