Lifehacks voor fietsen: bandenzwart & banden

1

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met bandenzwart je banden een ware showroom-look geven. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Bandenzwart & banden
Eigenlijk is het een product voor je vierwieler, maar bandenzwart werkt ook prima bij op fietsbanden. Veel autofanaten zijn bekend met bandenzwart: een product waarmee je je banden een nieuwe uitstraling geeft, terwijl het er tegelijkertijd voor zorgt dat je banden langer meegaan. Want het goedje gebruik je niet alleen om je auto een gloednieuwe showroom-look te geven, maar ook omdat bandenzwart je banden beschermt. In bandenzwart zitten over het algemeen rubber-voedende bestanddelen. Die zorgen ervoor dat het rubber minder snel uitdroogt en beschermd is tegen verschraling door UV-straling. Het weert daarnaast vuil.

Hoe gebruik je het? Maak voor het aanbrengen van bandenzwart je banden goed schoon met een spons. Verwijder vuil en stof en zorg dat de band droog is voordat je het zwart aanbrengt. Breng vervolgens het product aan. Je gebruikt het alleen op de buitenkant van de band (het zichtbare deel rondom de velg). Gebruik kleine hoeveelheden die je gelijkmatig over de banden verdeelt. Klaar! Een flacon met 250 milliliter kost circa 9 euro.

lifehacks voor fietsen bandenzwart

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. op bandenzwart staat expliciet vermeld dat je het NIET mag gebruiken op banden van tweewielers (fiets/bromfiets/motor) omdat het de band glad maakt. (bij autobanden kun je nog mooi stoppen voordat je het loopvlak insmeert, bij fietsen wordt dit al moeilijker)