Vier de lente: Flower Power op het Muiderslot

0

Nog even en dan beginnen in de kasteeltuinen van het Muiderslot de bloemen weer te bloeien. En ook ín het kasteel sieren dan kleurrijke bloemen de ruimtes. Tijdens ‘Flower Power’ van 3 april tot en met 20 juni 2021 komen de tulpenvazen van zolder, die worden gevuld met allerlei soorten voorjaarsbloemen. Ook zijn eigentijdse bloemencreaties te bewonderen van stylistenduo The Wunderkammer. Bezoekers kunnen deelnemen aan speciale – coronaproof – bloemenrondleidingen en workshops.

In een speciale audiotour is er aandacht voor de bloemen die al eeuwen een belangrijke rol spelen op het kasteel. Zo zijn er bloemen te zien op geschilderde bloemstillevens, fleuren bloemen uit de tuinen al eeuwenlang de woonruimtes op en is er aandacht voor de tulpengekte in de 17e eeuw. De rijken destijds pronkten maar wat graag met de exotische, van oorsprong Turkse tulp. Voor deze bijzondere en kostbare bloemen werden hoge stapelbare piramidevormige tulpenvazen gemaakt, bij voorkeur in Delfts blauw.

Kasteeltuin Muiderslot, foto: Bas Meeuws

Rondleidingen en workshops

Tijdens ‘Flower Power’ zijn er regelmatig bloemenrondleidingen door kasteel en tuinen, maar ook workshops voor bezoekers. Denk aan tekenen, schilderen, bloemschikken en koken met eetbare bloemen. Alles natuurlijk op veilige afstand en binnen de geldende coronamaatregelen. Nadere informatie over data, tijden en prijzen vind je op muiderslot.nl/agendaOok tijdens de Paasdagen op 4 en 5 april 2021 kun je komen genieten van de bloemenpracht op het Muiderslot. Beide Paasdagen zijn er gratis creatieve workshops in het Atelier op Zolder.

Tip: op de site van het Muiderslot vonden we deze leuke fietsroute voor je om er een compleet dagje uit van te maken! 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.