Nieuwe kansen voor fietstoerisme door corona

0

Als gevolg van de coronacrisis liggen er nu enorme kansen voor het fietstoerisme in Europa. Door het ontwikkelen van meer mogelijkheden voor fietsvakanties en investeringen in de fietsinfrastructuur, kunnen die kansen worden benut. Goed nieuws voor fietsers!

Dat zei Wim Bot, medewerker beleidsbeïnvloeding bij de Nederlandse Fietsersbond, op de International Bicycling Tourism Conference (IBTC). De conferentie was dit keer 100% online en trok belangstellenden uit heel Europa. Alle 150 beschikbare ‘virtuele’ stoelen waren bezet, de organisatie moest sommigen zelfs teleurstellen.

Fietstrends: steeds meer fietsvriendelijke steden

Bot wees op enkele fietstrends die zich in vrijwel heel Europa voordoen. De populariteit van het openbaar vervoer is drastisch afgenomen vanwege het besmettingsgevaar, er is meer aandacht voor een gezonde leefstijl en voor vakanties ‘dichtbij’. Tegelijkertijd gaan meer mensen fietsen en wandelen en leggen Europese steden in versneld tempo fietspaden aan. Zo werd bijvoorbeeld de ontwikkeling van Brussel naar een meer fietsvriendelijke stad aangehaald. De European Cyclists’ Federation vraagt 3 miljard euro aan de EU om initiatieven op dit gebied te ondersteunen.

Fietsbeurzen verplaatst naar mei

Krijg je alweer zin om erop uit te trekken? Denk eens aan mooie Europese fietsroutes als de Iron Curtain Trail in Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije, de LF Zuiderzeeroute in Nederland, de Brenta-route in Italië en La Dolce Via en Loire à Vélo in Frankrijk! Bezoek eens een van de fietsbeurzen, altijd een goede gelegenheid om inspiratie op te doen. In verband met corona zijn die opgeschoven van februari naar mei 2021. De nieuwe data zijn:

Fiets en Wandelbeurs Gent, 1-2 mei 2021
E-bike Challenge Gent, 1-2 mei 2021
Mount Expo Gent, 1-2 mei 2021
Locatie: Flanders Expo Gent

Fiets en Wandelbeurs Utrecht, 7-8 mei 2021
E-bike Xperience Utrecht, 7-8 mei 2021
Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Meer informatie over de beurzen vind je hier!

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.