Even afstappen: ontdek een historische clipper bij Het Scheepvaartmuseum

0
Zin in een bijzonder uitstapje in Amsterdam? De indrukwekkende clipper Stad Amsterdam ligt nog t/m eind maart 2021 bij Het Scheepvaartmuseum. Vanwege de lockdown kun je het schip nu even niet bezoeken, maar het blijft een plaatje om te zien. Super in combinatie met een mooi dagje fietsen in en rond Amsterdam. En: online valt er wel van alles te beleven in het museum!

De clipper Stad Amsterdam, bekend van SAIL, is eind jaren ’90 gebouwd. Het schip is gemodelleerd naar het koopvaardijschip De Amsterdam uit 1854, werd gebouwd op de Amsterdamse Shipdokwerf en van 1998-2000 afgebouwd bij Het Scheepvaartmuseum. Clipper Stad Amsterdam is nu aangemeerd bij het museum, een uitgelezen kans om het schip te bezoeken als het museum straks weer open mag. Stap aan boord en ontdek dit prachtige schip, dat onlangs vernieuwd is. De kapitein en bemanning verheugen zich op je bezoek! Kijk hier voor fietstips, in het artikel dat we eerder schreven over expo’s in Het Scheepvaartmuseum. Voorlopig kun je op de site van Het Scheepvaartmuseum terecht voor mooie online rondleidingen, leuk om in te duiken voor je op de fiets stapt.

Let op: het schip is enkele dagen per week geopend, kijk bij ‘bezoekersinformatie’ om te zien wanneer je het schip kunt bezoeken + waarom je een geldig identificatiebewijs mee moet nemen.

Beeld: © Twycer / www.twycer.nl, Scheepvaartmuseum

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.