Nieuwe expo in Centraal Museum Utrecht: De ommuurde stad

0

Nu te zien in Utrecht: de tentoonstelling De ommuurde stad. Geschiedenis van een stadsverdediging in het Centraal Museum Utrecht. Rijd voor een compleet dagje uit meteen onze eigen fietsroute door de stad Utrecht!

De tentoonstelling laat de zoektocht van de mens naar veiligheid en bescherming zien en de rol die stadsmuren daar eeuwenlang in speelden. Aan de hand van historische wapens, 3D-reconstructies, animaties, miniaturen, video’s, tekeningen, schilderijen en archeologische vondsten wordt dit verhaal gedetailleerd verteld. Vanaf een reliëf van Kaïn en Abel tot aan een vliegtuigmotor, het wapen dat de stadsmuren uiteindelijke overbodig maakte.

Oudste stadsmuseum van Nederland

Als oudste stadsmuseum van Nederland kan het Centraal Museum Utrecht voor deze geschiedenis putten uit de rijke eigen collectie. Utrecht was ook de eerste stad in Nederland die een stadverdediging aan mocht leggen. Daarnaast zijn er veel bijzondere bruiklenen te zien uit particuliere en museumcollecties uit binnen- en buitenland, waaronder schilderijen en tekeningen van Salomon van Ruysdael, Herman Saftleven en
Joost Cornelisz. Droochsloot. De ommuurde stad is te zien t/m 17 januari 2021. Leuk om te combineren met onze eigen fietsroute door Utrecht, gratis te downloaden voor abonnees!

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.