Nieuw: Vlaamse Kustroute, de eerste van acht icoonfietsroutes

0

Wij krijgen subiet de zomer in de bol bij het zien van deze zonnige beelden. Ontspannen fietsen met zicht op zee, een zacht, zilt briesje door de haren en dan dat perfecte terrasje tegenkomen. Zo heerlijk kan een fietsdag zijn. Wie weet ga jij die volgend jaar wel meemaken als je de nieuwe Vlaamse Kustroute rijdt, de eerste van acht Vlaamse icoonfietsroutes.   

Vlaamse Kustroute

Ultrapositief denken: over dik een half jaar is het alweer zomer 🙂

Vlaamse Kustroute

De Vlaamse Kustroute werd onlangs officieel gelanceerd. Deze unieke fietsroute is de eerste in een reeks van acht Vlaamse icoonfietsroutes. Deze nieuwe thematische routes vervangen vanaf het voorjaar van 2021 de klassieke LF-routes. Met de icoonfietsroutes wil Vlaanderen zich op de kaart zetten als een internationale bestemming voor fietsvakanties.

Lekkerrrr! Een ijsje om even af te koelen

Zicht op zee

De Vlaamse Kustroute van 93 kilometer vervangt de bijna 20 jaar oude Kustfietsroute van Westtoer (autonoom provinciebedrijf voor toerisme en recreatie in West-Vlaanderen) en komt ook in de plaats van de LF1 Noordzeefietsroute. Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde West-Vlaanderen en voorzitter van Westtoer omschrijft de route als volgt:
De nieuwe Kustroute biedt het beste van de kust: ze laat je fietsen naast het strand met zicht op zee, door unieke duinen en duinbossen, of langs polders en uitgestrekte slikken en schorren. Liefhebbers van cultuur en kustgastronomie komen aan hun trekken in de badplaatsen. Je maakt er kennis met onder meer de belle-epoque-architectuur, het Beaufort-beeldenpark met hedendaagse kunst en het rijke maritieme erfgoed.’

Op een aantal mooie plekken langs het parcours staat picknickmeubilair. Een nieuwe fietskaart, verkrijgbaar bij Westtoer en de diensten voor toerisme van de Kust, wijst fietsers de weg. De Kustroute is ook een interessant traject voor een meerdaagse fietsvakantie aan zee.

Duidelijk: de kust

Vlaamse Kustroute

En dit? Natuurgebied Het Zwin! Magisch mooi

Icoonfietsroutes

Naast de recent geopende Kustroute volgen nog de Maasroute, de Frontroute ’14-’18, de Kempenroute. de Schelderoute, Kunststedenroute, de Groene Gordelroute, de Heuvelroute en de Vlaanderenroute. Tussen januari en juli 2021 zullen deze bewegwijzerd en beschikbaar zijn. Kijk voor meer informatie op de website van WESTTOER en TOERISME VLAANDEREN

Lees ook: LF-routes op de schop

De nieuwe icoonfietsroutes

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.