Handig: video’s over veilig fietsen met een e-bike

2

Heb jij een elektrische fiets of wil je er eentje aanschaffen? Bekijk dan eens deze tien korte video’s over veilig fietsen met een e-bike van de Fietsersbond. Hierin pakt TestKees verschillende onderwerpen bij de kop en geeft hij handige tips over waar je op moet letten.

veilig fietsen op een e-bike

Foto: SHIMANO E-BIKE SYSTEMEN

Veilig fietsen met een e-bike

Allereerst: waar let je op bij de AANSCHAF van een e-bike? Hoe kun je zo veilig mogelijk fietsen en welke materialen maken het fietsen comfortabeler en veiliger? Deze filmpjes zijn gericht op de ervaren fietser die veilig wil kunnen blijven fietsen.

In elke video zie je TestKees een van de onderwerpen op heldere wijze uitleggen. Zoals de voor- en nadelen van een MIDDEN- VERSUS EEN VOORWIELMOTOR, of welke REMMEN in welke situatie goed werken. Ook geeft hij tips over het goed aftellen van het ZADEL en staat hij stil bij de verschillende VERSNELLINGEN. Past een naafversnelling beter bij je of een derailleurversnelling? Alles bij elkaar zijn er veel opties en mogelijkheden, maar op een begrijpelijke manier loodst Kees je door de keuzes die er zijn.

Hij zet de onderwerpen in deze video kort op een rij:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fietsvaardigheid

Naast het op orde hebben van alle materialen wordt ook ingegaan op de fietsvaardigheid. Zo kunnen fietsers hun vaardigheid verhogen op een fietsvaardigheidsparcours. Aan bod komen zaken als de onverwachte noodstop, veilig op- en afstappen, vlot en stabiel wegrijden en fietsen zonder slingeren.

Deze video’s zijn speciaal bedoeld voor senioren. De Fietsersbond en ROV Zuid-Holland organiseren in verschillende Zuid-Hollandse gemeenten ook zogenaamde Doortrappen-dagen. Fietsers kunnen hier hun kennis en vaardigheden vergroten, kijk op DOORTRAPPEN. Dit landelijke programma is gericht op de ervaren en oudere fietser. De Fietsersbond is via de Fietsschool ook regelmatig betrokken bij deze dagen.

Deel.

Over de auteur

2 reacties