Op de fiets door de Ostalb in Baden-Württemberg

0

Ongerepte natuur, mooie uitzichten en schilderachtige stadjes kenmerken de Ostalb in Baden-Württemberg. Het UNESCO Global Geopark en UNESCO-Werelderfgoed de Limes zijn getuigen van een oude historie. Voor fietsliefhebbers zijn er de gecertificeerde fietsroutes de Kocher-Jagst-Radweg met zijn romantische burchten en de Remstal-Radweg.

De twee rivieren Kocher en Jagst ontstaan ​​slechts een paar kilometer uit elkaar en komen op bijna hetzelfde punt uit in de Neckar. Daartussen slingeren ze in grote bogen aan de rand van de Ostalb door de Hohenlohe-vlakte naar het Heilbronner Unterland. Geweldig fietsgebied! De Kocher-Jagst-Radweg, een 4-sterrenfietsroute, leidt je langs kastelen en paleizen, rustieke dorpen en historische steden in een prachtig en afwisselend landschap. ’s Avonds geniet je van de regionale keuken met typische gerechten als Käsespätzle of Maultascheag. De volledig bewegwijzerde rondrit met enkele hellingen kan in 5 tot 7 dagen worden voltooid.

Remstal fietsroute naar Schwäbisch Gmünd

De Remstal-Radweg is een mooi 4-sterren kwaliteitsfietspad dat door het Remsdal leidt. Naast boomgaarden en zwemmeren leidt de route je naar het Stauferland, in het spoor van de Romeinen op de Limes en dat van de Staufers in het Lorchklooster. Hier volg je een tijdje de Alb-Neckar-Radweg en dan de Duitse Limes-Radweg richting Schwäbisch Gmünd. Deze oudste Staufer-stad telt een overvloed aan bezienswaardigheden, ideaal voor een tussenstop. De route gaat verder via Essingen naar de voormalige keizerstad Aalen, met alweer een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden zoals het Limes Museum.

Gratis fietsroutes Duitsland

Fiets langs de romantische rivierdalen van Kocher, Jagst of Rems, langs historische cultuurschatten van de Kelten, Romeinen, Alamanni en Staufer of door uitdagende middelgebergte – de Ostalb biedt veel afwisseling voor een geslaagde fietsvakantie. Een gratis brochure met fietsroutes is hier te downloaden!

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.