Fietsdagje Veluwezoom & picknick op Landgoed Rhederoord

0

Picknicken in de prachtige parktuin van Landgoed Rhederoord? Het kan iedere zaterdag en zondag. Met wel 12 hectare aan ruimte geniet je er ongedwongen en op gepaste afstand van alle streek- en biologische specialiteiten. Reserveer vast voor de speciale editie van 6 september! Natuurlijk kun je er ook mooi fietsen, want je zit aan de voet van de Veluwezoom.

Veluwezoom mét picknick

Het picknicken in de parktuin van Landgoed Rhederoord heet Picknick @ the Park. De editie van 6 september zetten we even in het zonnetje want dat is een bijzondere samenwerking met Uit Veluwe. De picknicktasjes worden dan deels gevuld met Erkend Veluwse streekproducten. Hiermee worden de lokale Veluwse boeren gesteund en geniet je van streekgebonden specialiteiten om van te watertanden.

Er is een foodplein met gerechten (vanaf € 2,50) met onder andere Erkend Veluwse streekproducten vanaf de smoker, spit op kolen, Veluws speciaalbieren bar of foodtruck. Een heuse wijn & oester buggy komt langs je kleedje gereden, kinderen kunnen terecht op het springkussen, Veluwse boeren vertellen je meer over hun producten en je ontmoet een Veluws bijenvolk.

Veluwezoom fietsroutes

Natuurlijk combineer je je picknick met een mooie fietstocht over de Veluwezoom. Het landgoed is gelegen aan het Nationaal Park Veluwezoom en bij een fietsknooppunt. Dit prachtige gebied heeft een inspirerend landschap met als hoogtepunt de bijna 90 meter hoge Posbank. Vanaf dit uitkijkpunt heb je mooi zicht op het fraaie reliëf. Bij helder weer kijk je meer dan 20 kilometer ver en zijn zelfs de heuvels van Montferland en het Rijk van Nijmegen te zien. Dit wordt dan ook vaak een van de mooiste plekken van Nederland genoemd. Zeker wanneer in augustus de heidevlakte prachtig paars kleurt.

Maar het is niet enkel heide- en heuvellandschap wat je tegenkomt in het gebied. Zo kun je ook lekker uitwaaien langs de rivier de IJssel en genieten van de uiterwaarden. Ook kom je fraaie bezienswaardigheden tegen zoals Landgoed Middachten of stap eens af voor een wandeling door het historisch centrum van Hanzestad Doesburg. Fietsen zijn te huur op het landgoed. Kijk voor meer informatie over het gebied en gratis fietsroutes op de site van Natuurmonumenten

Meer informatie 

Picknick @ the Park kan alleen op reservering. De prijs voor een picknicktasje is € 17,50 per persoon en een  kidstasje is € 12,50 per persoon. De genoemde prijzen zijn inclusief kleedje of plekje aan de picknicktafel (plaatsen aan de picknicktafel zijn beperkt en op basis van reservering).

Reserveren: stuur een mail naar info@rhederoord.nl of bel 026-49 59 104. Wanneer je reserveert maar deze dag letterlijk en figuurlijk in het water valt ben je alsnog welkom om op het landgoed om jullie picknicktasje af te halen, zodat je thuis onder de veranda of aan de keukentafel toch kan genieten van al het lekkers.

Beeld: Natuurmonumenten –Andries de la Lande Cremer, Natuurmonumenten – Gerrit Rekers, Gelderse Streken, Landgoed Rhederoord

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.