Ontdek de fruitfietsroutes van Saksen

0

Een fascinerend merenlandschap, historische stadskernen, lieflijke dorpjes, donkere bossen en indrukwekkende burchten. In Leipzig en omgeving is het heerlijk fietsen. Mede dankzij het uitgebreide fietspadennetwerk, waarop je zelf je eigen routes kunt uitzetten. Geen idee waar je beginnen moet? Dan zijn er altijd nog de bewegwijzerde tochten, zoals de mooie Obstlandroute.

Midden in het grootste fruitteeltgebied van Saksen slingert de bewegwijzerde Obstlandroute (‘fruitlandroute’) zich door een landschap rijk aan cultuurhistorie. Met in totaal 58 kilometer verbindt de route Mügeln, Leisnig en Dürrweitzschen, plaatsjes waar je op verschillende manieren kennismaakt met de fruitteelttradities in deze streek. De Obstlandroute bestaat uit drie verschillende lussen die zo tussen 20 en 30 kilometer lang zijn en alle drie een ander thema hebben. Zo kun je het Saksische fruitland in korte etappes ontdekken.

        

Afstappen voor vers fruit en kastelen

Bij Leisnig leer je bijvoorbeeld van alles over het leven en werk van de monniken die hier vroeger leefden. Langs de gehele Obstland-route kom je overal uitgestrekte fruitgaarden tegen. In de boerderijwinkeltjes langs de weg sla je vers seizoensfruit in, net als heerlijke sapjes en vruchtenwijn. Lekker voor vanavond! Stap ook eens af bij andere bezienswaardigheden onderweg. Bij het duizend jaar oude kasteel Mildenstein in Leisnig vinden regelmatig ridderspektakels plaats. Direct aan rivier de Mulde ligt Klooster Buch met de mooie kruidentuin, een
traditionele boerenmarkt en kunst- en ambachtenmarkt.

Nog even Leipzig meepikken

De volledig bewegwijzerde Obstlandroute sluit aan op de Mulderadweg en diverse regionale hoofdfietsroutes. Er is ook een verbinding met de Elberadweg. Bovendien is de opvallend groene stad Leipzig vanaf hier niet ver. Zo kun je een fietsvakantie prima samen laten gaan met een leuke stedentrip!

Meer informatie: region.leipzig.travel/obstlandroute

Beeld:
PUNCTUM/Peter Franke
Wol!gang Siesing
TMGS/www.sachsen-tourismus.de
Christian Hüller Fotogra!ie
PUNCTUM/Peter Franke
LTM/Kathrin Brunkhorst
Förderverein Obstland e.V.
Frank Schmidt
Förderverein Obstland e.V.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.