Fiets langs de nieuwe kunstwerken aan de Limburgse Maasroute

0

In 2019 is de Maasroute officieel geopend. Deze zet de Maas definitief als fietsrivier in de kijkers. De volledige Maasroute voert je van de bron in Frankrijk tot aan de zeemonding bij Hoek van Holland. Een mooi stuk fiets je door Limburg, langs monumentale steden en door indrukwekkende natuur gevormd door mens en Maas. Onderweg kun je even afstappen bij de 10 nieuwe kolossale kunstwerken die speciaal zijn ontworpen voor deze Limburgse Maasroute. 

Limburgse Maasroute

De Limburgse Maasfietsroute, HIER te vinden, is met speciale Landelijke Maasroute-bordjes bewegwijzerd. De route is ongeveer 160 kilometer lang en voert van Maastricht dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei langs de Maasplassen tot aan Nationaal Park De Maasduinen.

Fietskaart

Speciaal voor de Limburgse Maasroute is een fietskaart uitgebracht die voor 2 euro verkrijgbaar is via de Limburgse VVV’s of online via Limburg Winkel. Behalve de route en informatie over de kunstwerken bevat deze kaart ook vijf lokale fietsroutes via het knooppuntensysteem.

De internationale Maasroute

Vanuit de bron van de Maas in het Franse Langres tot aan de monding in Hoek van Holland loopt de EuroVelo 19, de internationale Maasfietsroute: de Europese Maasfietsroute die goed is voor 1050 kilometer vlak en onbezorgd fietsplezier langs de Maas. De route start vanuit Langres, voert door de Champagne, de Ardennen, en gaat via Luik Nederland binnen. Hier begint de Limburgse Maasroute. Bij Bergen verlaat de Maasroute Limburg richting de monding van de Maas in Hoek van Holland en wereldhavenstad Rotterdam.

Lees ook: Maasfietsroute Nederland

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.