Tip: knooppuntenroute Garderen – 41, 59 of 68 km uitbundige Veluwe

0

Het voorjaar is in volle gang en de corona-versoepeling ook: bij wie gaat het dan niet kriebelen om eropuit te gaan? Dat je ook in eigen land volop kunt genieten, bewijst deze knooppuntenroute Garderen maar weer, te vinden in FietsActief nummer 4. We lichten ook toe hoe je coronaveilig pauzeert op de route. Hieronder is al een enthousiaste reactie te lezen. 

Knooppuntenroute Garderen

De Veluwe in vol ornaat op de knooppuntenroute Garderen

Knooppuntenroute Garderen

Deze route uit FietsActief nummer 4 vind je niet online, maar alleen in het tijdschrift dat nu in de winkel ligt én in onze webshop. Met kortingscode GRATIS heb je kostenloze verzending! Tip: heb je het nummer in huis en wil je niet het hele tijdschrift mee, of erin scheuren? Maak een foto met je smartphone van een of meer pagina’s.

Erg leuk om reacties op routes binnen te krijgen, niet in het minst voor onze makers – in dit geval Monique van Klaveren. Ze heeft weer mooi een kunststukje afgeleverd, getuige de reactie van deze fietsers die de route al reden:

Geachte redactie,
In FietsActief van mei 2020 staat de knooppuntenroute Garderen. Wij hebben deze route van 68 km gefietst onder prachtige weersomstandigheden – zon en 21 graden. Werkelijk een fantastisch mooie route in een geweldige omgeving! Misschien kunt u de complimenten voor de maker (maakster) in uw juni nummer plaatsen. Bij voorbaat dank en met vriendelijke fietsgroet, familie Beld

Wat kenmerkt de route?

Op de de route tref je veel bos en hei, maar ook wat velden die verrijkt zijn met een paard of een rietgedekt boerderijtje. Kasteel Staverden vormt de slagroom op de taart. In het kasteelpark mag je je picknickkleed neervlijen. Kies je voor de langste route? Dan kun je zelfs bij twee mooie kastelen pauzeren, want die tocht maakt een ommetje naar kasteel Cannenburch. Via een schattig smal paadje (het Kersendijkje) langs een watermolen verlaat je het landgoed. Tijdens alle drie de varianten gaat het wel wat op en neer. Bovendien fiets je soms over onverharde paden. Na afloop zul je de kuiten kunnen voelen, tenzij je een e-bike hebt. Onderweg kom je ook een paar mooie dorpen tegen, zoals Garderen, Elspeet en Vierhouten.

Kasteel Staverden, de Witte Pauwenburcht

knooppuntenroute Garderen

Da’s pas een bosbad-pad! Aan dat Japanse gebruik (shinrin yoku*) geen gebrek op de route…

knooppuntenroute Garderen

Kasteel Cannenburch

Coronaveilig pauzeren

Fiets je deze route terwijl er nog coronamaatregelen gelden, dan zijn de deuren van alle restaurants en rustpunten wellicht gesloten. Wel zijn er afhaalrestaurants in Garderen, Elspeet en Vierhouten open en vaak is er een openbaar bankje in de buurt. Picknicken op een kleed of bank kan natuurlijk ook altijd, als je gepaste
afstand tot anderen bewaart. In de ‘afstappers’ vind je diverse pauzeerplekken die geschikt zijn in deze coronatijd.

knooppuntenroute Garderen

Met recht een veilge pauzeplek

*Shirin yoku, wat is dat?
Zoals gezegd komt shinrin yoku uit Japan. Het betekent letterlijk ‘baden in het bos’. Natuurlijk neem je geen écht bad, maar je dompelt je onder in het groen. Hoe je dat optimaal doet? Door langzamer te gaan, je zintuigen te openen en de rustgevende sfeer van het bos helemaal te ervaren. Zo. Het resultaat? Ontspanning en stilte. Lees meer op deze wiki-pagina.

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie