Aanrader: Rondje Drenthe, een unieke langeafstandroute

3

Leuk hoor, twee enthousiaste fietsers ontwikkelden Rondje Drenthe: een unieke langeafstandfietsroute, zoals de provincie die nog niet kende. En aanrader, voor nu of later natuurlijk – als het allemaal weer wat makkelijker is. 

Rondje Drenthe

De kersverse route is 317 kilometer lang en volgt zoveel mogelijk de provinciegrens van Drenthe. Daarbij volg je voornamelijk fietsknooppunten. De makers kozen echter voor de mooiste en zoveel mogelijk autoluwe wegen, vandaar dat je ook her en der van het knooppuntnetwerk afwijkt. Ben je wel te porren om de enige berg van Drenthe, de Col du VAM, te beklimmen? Dan kun je kiezen voor een extra lus van 47 kilometer.

In het routeboekje vind je een beschrijving, routekaartjes en 29 ‘Kiekplaotsen’: een plek om even te af te stappen en over de wetenswaardigheden langs de route te lezen. Op de website Rondje Drenthe vind je de gps-track van de route, die je gratis kunt downloaden. Ook is er een duidelijk overzicht van alle adressen van logies, campings, supermarkten en fietsenmakers op de route.

Rondje Drenthe roeteboekje

Het routeboekje van Rondje Drenthe

Rondje Drenthe

De Drentsche Aa

Drentse fietsers

Als enthousiaste Drentse fietsers begonnen Hetty en Erik Luppes eind 2018 met het ontwikkelen van een langeafstandsroute voor fietsers. Drenthe wil dé fietsprovincie zijn, maar een dergelijke route ontbrak nog in het grote aanbod van routes. Na gesprekken met Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe kreeg het fietskoppel groen licht. Begin 2020 is de fietsroute officieel gepresenteerd.

Het routeboekje, dat in en op een stuurtas past, kost 15 euro en bestel je via de website. Voor de beste beleving adviseren de Drentse fietsers de route on- en offline te combineren. Dus zowel het boekje als gps.

Rondje Drenthe

Zonnen rond het Dwingelderveld

Rondje Drenthe

Prachtig!

Rondje Drenthe

De Onlanden

Rondje Drenthe

Bargerveen

Deel.

Over de auteur

3 reacties

  1. Geweldig! Ga ik zeker een keer fietsen!!!

    Ik ben zelf net klaar met een nog “iets” groter plan.
    Zwaaien naar onze buren. Grenslandroute Breskens- Nieuweschans. Ruim 1200 km. Langs de Belgische en Duitse grens! Geheel knooppunten. Mochten jullie geïnteresseerd zijn dan hoor ik het wel. Ben enthousiast lezer en abonnee van FIETS!

  2. Petra Broek Van den op

    Zijn nog op zoek naar een mooie lange afstand route, om deze zomer te fietsen. Dus als je deze knooppunten zou willen delen. Graag.