Oostenrijk versoepelt maatregelen: omboekgarantie in Kufsteinerland

0

Oostenrijk laat als eerste Europese land voorzichtig de teugels vieren als het gaat om de coronamaatregelen en kijkt alvast voorzichtig vooruit naar het toeristenseizoen. De vakantieregio Kufsteinerland in Tirol heeft daarom een omboekgarantie in het leven geroepen. Mocht de vakantie onverhoopt niet door gaan, ontvangen vakantiegangers een voucher om op een later moment alsnog te kunnen genieten van hun vakantie. 

Nu een groot deel van Nederland gedwongen thuiszit door de coronacrisis, zijn reizen en vakantie wellicht niet de eerste dingen waaraan gedacht wordt. Toch is voor veel mensen dromen over vakantie en plannen maken voor de toekomst een fijne afwisseling in deze onzekere tijd.

Toerisme wordt hervat in Oostenrijk

Dat de vakantieboekingen langzaam weer op gang komen, is van cruciaal belang voor de toeristensector waar de Oostenrijkse economie voor een groot deel op drijft. Sinds 16 maart 2020 zijn alle hotels, pensions en overige toeristenaccommodaties gesloten, evenals de gastronomie en de skigebieden. Een enorme klap voor de reisbranche die ineens volledig stil kwam te liggen. In de regio Tirol zijn zeer strenge quarantainemaatregelen van kracht die vanaf dinsdag 14 april, net als in heel Oostenrijk, versoepeld zijn. Zo zijn nu kleine winkels en parken weer open, als het goed is gevolgd door grotere winkels en kappers begin mei. Naar verwachting kunnen restaurants en hotels vanaf midden mei hun deuren weer gaan openen voor hun gasten.

Omboekgarantie voor vakantie

De vakantieregio Kufsteinerland begrijpt dat het voor toeristen nog onzeker is wanneer zij weer kunnen gaan reizen naar Oostenrijk, maar dat ze wel behoefte voelen om hun geliefde vakantie in de bergen weer te plannen. Om die reden is de zogenaamde omboekgarantie in het leven geroepen. Mocht de vakantie niet door kunnen gaan, dan ontvang je een voucher met hierop de aanbetaling die reeds voldaan is. Deze voucher kan op een later tijdstip bij dezelfde accommodatie gebruikt worden voor een nieuwe boeking. De omboekgarantie geldt voor boekingen tot en met 15-11-2020 en de eventuele voucher is geldig tot november 2021. Lees hier meer over de omboekgarantie in Kufsteinerland.

Fietsvakantie Tirol: Kufsteinerland 

Het Kufsteinerland ligt in het noordoosten van Tirol, vlakbij de grens met Beieren (Duitsland) op de route richting de Brenerpas en Italië. De zeven vakantiedorpen en de prachtige sfeervolle stad Kufstein met haar historische vesting bieden niet alleen prachtige natuur, maar ook historie, cultuur en bergactiviteiten. Informatie over fietsvriendelijke accommodaties vind je hier. Nog meer fietsinfo zoals leuke routes zijn hier te vinden.

Beeld: TBV Kufsteinerland

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.