Aanrader: de e-bike test van de Fietsersbond

0

In ieder nummer van FietsActief vind je Proefrit: het artikel waarin technisch redacteur Menno Grootjans een aantal fietsen onder de loep neemt. Niet altijd, maar steeds vaker zijn dit e-bikes. Dit is immers al een aantal jaar de meest verkocht fietssoort, met het grootste aanbod nieuwe modellen. Binnenkort vind je de fietsen uit Proefrit ook terug op de FietsActief-website. Ook de Fietsersbond test samen met een groep vrijwilligers veel e-bikes en publiceert de jaarlijkse Grote E-biketest, ook een aanrader als je op zoek bent naar een nieuw exemplaar.

Uitgebreide e-bike test

De Fietsersbond testte dit jaar 52 nieuwe elektrische fietsen. Dit werd gedaan samen met een groep vrijwilligers die uitgebreid hun mening mochten geven. Hieronder lees je hoe je op 20 april de resulaten kunt ontvangen. Eerst even een tipje van de sluier. TestKees, ‘hoofd e-bike test’ van de Fietsersbond, viel bijvoorbeeld het volgende op bij het inspecteren van de fietsen.

1. “De trend om brede banden te gebruiken op elektrische fietsen zet dit jaar echt door. Vroeger kozen fabrikanten standaard voor banden van 42 mm breed. Dat is nu 47 mm, 55 mm en zelfs 60 mm. Bredere banden zijn een erg goed idee. Je kunt met een lagere bandenspanning fietsen, waardoor fietsen een stuk comfortabeler wordt.”

2. “Dit jaar zien we ook veel ‘in tube’-accu’s. Dat betekent dat de accu in de schuine framebuis zit. Waarschijnlijk kiezen fabrikanten hiervoor omdat het er mooi uitziet, de accu valt minder op. Met een opening aan de zijkant of de bovenkant van de framebuis kun je de accu eruit halen. Maar bij sommige fietsen moet je de accu er aan de onderkant uithalen. Dit is vrij lastig en de accu wordt ook vies, wat opladen weer wat minder prettig maakt.

Lees ook: Fietsersbond e-bike test 2019

Klik HIER om de resultaten te onvangen op 20 april.

FietsActief 4 met e-bike bijlage

Ook leuk om te weten: bij FietsActief 4 zit een handzame e-bike bijlage. Naast een mooie e-bike route vind je daarin een antwoord op vragen als:

  • Hoe kies je een e-bike?
  • Waar let je op?
  • Welke soorten e-bikes bestaan er?
  • Wat is het verschil?
  • Welke fiets is iets voor mij.

Nog even geduld: het nummer verschijnt op 15 mei. Dat bestel je dan HIER

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.