Extra social distancing maatregelen bij Roompot

0

Roompot heeft eenzijdig besloten om landelijk meerdere maatregelen te nemen om social distancing te garanderen. Zo worden de 3.5000 kampeerplaatsen niet geopend tot 1 juni en zijn de verschillende maatregelen op parken verscherpt om social distancing te verzekeren.

Op 27 maart zou Roompot zijn 3.500 kampeerplaatsen voor dit zomerseizoen openen. Gasten die een kampeervakantie hadden geboekt ontvangen hiervoor binnenkort automatisch een voucher die ze voor een later verblijf kunnen gebruiken.

Social distancing op vakantieparken

Om de social distancing van anderhalve meter te kunnen garanderen neemt Roompot twee bijkomende maatregelen op zijn parken. Er is een bovengrens van kracht op het aantal gasten per park. Slechts een beperkte capaciteit wordt benut om zo meer ruimte tussen gasten te verzekeren. Ook zal Roompot alleen vrijstaande woningen ter beschikking stellen. In geval van geschakelde woningen zullen naast elkaar gelegen woningen niet tegelijkertijd worden verhuurd.

Centrumfaciliteiten gesloten

Ruim een week geleden sloot Roompot alle centrumfaciliteiten op zijn parken, met uitzondering van de eventuele receptie en supermarkt, waar alle nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Alle animatie, kidsclubs, zwembaden, restaurants, snackbars en wellness blijven dicht tot 1 juni, ongeacht de grootte of capaciteit. De afgelopen week informeerde Roompot gasten voor vertrek en bij aankomst op het park over de strikte regels om social distancing te garanderen. Die maatregel blijft van kracht tot 1 juni.

Rust en ruimte

Met deze voorzorgsmaatregelen gaat Roompot verder dan wat de overheid eist. Zo kunnen ze tegemoetkomen aan de vraag van die gasten die naar een vakantiepark trekken omdat er te kunnen genieten van alle rust en ruimte die ze in de stad of in een appartement niet vinden. Dankzij die minimumbezetting op de parken hoeft Roompot ook niet alle 1000 medewerkers zonder werk naar huis te sturen.

Beeld: Roompot

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.