Fietsen in Duitsland blijft populair

1

Fietsen in Duitsland? We doen het graag. Dat bleek ook uit de belangstelling voor het land op de afgelopen Fiets en Wandelbeurs. Vooral voor fietsvakanties was veel interesse. Sterker nog: Nederlanders boeken bijna een derde van de Duitse fietsvakanties. Dit blijkt uit onderzoek van de Europese Qualitätsmonitor.  Daarmee is Nederland voor fietsvakanties in Duitsland de grootste markt.

Fietsen in Duitsland

Van alle langeafstandsfietsroutes in Duitsland was de Weser-Radweg onlangs voor de tweede keer op rij favoriet bij de ondervraagde fietsers. Op de tweede en derde plaats kwamen de Elberadweg en de RuhrtalRadweg.

Lees ook: De Weser-radweg is de nummer 1 fietsroute

Verder is de Allgäu is de meest populaire fietsregio, gevolgd door het Emsland en het Münsterland. Dit jaar mochten Duitse fietsers voor het eerst ook hun favoriete deelstaten kiezen. Beieren, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen bleken het meest geliefd voor een fietsvakantie.

Fietsen in Duitsland

Bijzonder waardevolle routes

Ook kwalificeerde de ADFC, de Duiste fietsersbond, acht langeafstandsfietsroutes en twee toeristische fietsregio’s als bijzonder waardevol. De ADFC-kwaliteitsfietsroutes Paderborner Land Route en de Südschwarzwald-Radweg kregen drie sterren. Vier sterren kregen de populaire Weser-Radweg, Saar-Radweg, Glan-Blies-Radweg, Radweg Deutsche DonauDonauTäler-Radweg en de Radrunde Allgäu.
De HeideRegio Uelzen (Nedersaksen) ontving als fietsvakantieregio opnieuw het ADFC-certificaat. En de regio Inn-Salzach (ten oosten van München) kwam op de lijst met gecertificeerde fietsvakantieregio’s.

De ADFC-fietsreisanalyse is een online enquête van de Duitse fietsersbond ADFC onder 8.122 mensen in Duitsland. Het onderzoek vond voor de 21e keer plaats.

Fietsen in Duitsland

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Mooi te lezen welke de nummers 1 t/m 3 zijn in de test van fiestsroutes in Duitsland. Wij hebben een fietstocht gemaakt langs de Moezel (Trier – Koblenz) en een rondje Bodensee (deels in Duitsland) gedaan, was geweldig! Nu tijd dus voor de nog mooiere routes, kan het me nauwelijks voorstellen, maar wel een prima vooruitzicht.
    Bovendien zijn de Duitsers buitengewoon vriendelijk, veel Nederlanders kunnen daar een voorbeeld aan nemen!