Samen fietsen tegen eenzaamheid: e-Bike Rally Ouderenfonds

0

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert de eerste e-Bike Rally in Nederland om geld in te zamelen voor het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid onder ouderen. Op zaterdag 27 juni 2020 gaat de laagdrempelige, eigentijdse sponsortocht voor jong en oud van start over de Utrechtse Heuvelrug. De inschrijving is geopend!

In Nederland zijn er 2,5 miljoen ouderen die zich eenzaam voelen. Om hier iets aan te doen is veel geld nodig. Daarom kunnen deelnemers van de e-Bike Rally zich laten sponsoren. Zo wordt aandacht gevraagd voor eenzaamheid onder ouderen en zijn ouderen in staat om hun eigen leven te blijven leiden zoals zij dat wensen. De e-bike maakt het voor veel mensen mogelijk, met name voor ouderen, om mobiel te zijn. Iedereen met een e-bike kan zich inschrijven, als individuele deelnemer, maar ook door een team te vormen met vrienden, familie of collega’s. Deelnemers kunnen kiezen voor een mooie tocht van 50 of 100 km over de Utrechtse Heuvelrug, met als begin- en eindpunt het Utrechtse Domplein. Onderweg zijn er verschillende oplaadmomenten voor mens en fiets, waar niet alleen gerust, gegeten en gedronken kan worden maar waar ook gezellige familieactiviteiten te doen zijn. De inschrijving voor de eerste e-Bike Rally op 27 juni 2020 is inmiddels geopend met een early bird korting van bijna €10.

Bijzondere fietsroute Utrechtse Heuvelrug

Utrecht is in 2019 tot de beste fietsstad ter wereld benoemd. Met de route van de e-Bike Rally 2020
wordt er door het groenste stukje van de Utrechtse Heuvelrug gefietst: via Bilthoven, Soesterberg,
Amerongen, Doorn, Zeist en terug naar het Domplein in hartje Utrecht. Voor de laatste kilometers
van de tocht is er een speciale route door de nieuwe fietsenstalling op Utrecht Centraal
Station – de grootste fietsenstalling ter wereld met plek voor meer dan 12.500 fietsen op meerdere
verdiepingen.

Inschrijven: ebikerally.nl

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.