Fietsen in de sneeuw: met een ‘fatbike’ de berg af

0

De meeste fietsers kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente, maar er zijn er ook die er juist in de winter op uittrekken. In de sneeuw! In de Franse skiplaats Les Menuires zijn steeds meer Nederlanders te zien die de fiets bestijgen tijdens een wintersportvakantie. Met een speciale ‘fatbike’ kun je de prachtig geprepareerde pistes trotseren en suis je tussen de besneeuwde toppen naar beneden. Een spectaculaire afdaling, voor echte dare-devils.

Alternatieve sneeuwactiviteiten worden steeds populairder en ook fervente skiërs leggen af en toe de latten opzij om nieuwe dingen te proberen. Fatbiken is een van die activiteiten, zo ook in de Franse wintersportparel Les Menuires. Op de Roc’n Bob baan, die voorheen voornamelijk voor het sleeën werd ingezet, kan je nu ook fietsend afdalen. Veel wintersporters zijn wel eens sleeënd van een piste naar beneden gegaan en weten welke snelheden daar al gauw mee bereikt worden. Het kan in het begin dan ook wat onwennig voelen om dat te doen op wielen. Daarom krijgt iedere deelnemer vooraf een uitgebreide instructie en tips om de bergen veilig te kunnen bedwingen.

 

Veilig fietsen in de sneeuw

De stevige full-face schokbestendige helm en bodyprotector zorgen niet alleen voor een stoere look, maar ook voor bescherming van armen, rug- en borstbeen tijdens een eventuele val. De speciale fietsen zijn voorzien van extra brede banden met een grof profiel (vandaar de naam) die voor extra grip in de sneeuw zorgen. Fatbiken kan vanaf 12 jaar. Van begin januari t/m begin april ligt er voldoende sneeuw om van het fatbike parcours gebruik te maken.

 

Details
Kosten: € 35,- per persoon voor 2 afdalingen van 4 km lang.
Openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag om 08.30 uur.
Adres: La Croisette – 73440 Les Menuires.
Meer informatie over Les Menuires: nl.lesmenuires.com

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.