Nazomeren aan zee: Bunkerroute en fijn strandpaviljoen

0

Nog even nazomeren (als het weer meezit)? Maak een mooie fietstocht over Walcheren, met de Bunkerroute bijvoorbeeld. Strandpaviljoen Noordduine is een perfect plekje om even een pauze in te lassen tijdens het fietsen op een rustige herfstdag.

Nazomeren

Een mooie gratis route van VVV Zeeland is de Bunkerroute. Een gevarieerde route van dik 66 kilometer langs stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog. De kust van Walcheren werd door de Duitse bezetter vanaf 1942 extra versterkt met een linie van bunkers, tankgrachten en robuuste versperringen. In totaal zijn er zo’n 80 bunkers blijven staan op Walcheren. Voor de bevrijding van Walcheren betaalde de bevolking een hoge prijs. De dijken werden door geallieerde vliegtuigen opzettelijk gebombardeerd om de bezetter te verjagen. In Westkapelle trok dit drama diepe sporen. Dijk- en Oorlogsmuseum Het Polderhuis heeft het verhaal rondom het bombardement duidelijk in kaart gebracht.

Lunchen aan zee bij Domburg

 

En als je bij knooppunt 10 even achter de dijk doorfietst richting Domburg kom je uit bij Strandpaviljoen Noordduine. Het ligt op een prachtige locatie pal aan zee, tussen Domburg en Westkapelle. Met een groot zonnig terras is het een perfect lunchadres voor een mooie najaarsdag. Het paviljoen is het hele jaar door geopend, ook in de winter (met uitzondering van een sluitingsperiode in november, zie de website). Fijn om te weten dat je hier altijd terecht kunt!

Beeld: Matthijs Vuijk

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.