Cortina-fans zoeken miljoenste fiets

0

Twaalf jaar na de start van Cortina rolt deze maand de 1 miljoenste fiets van de band: de Cortina E-Common. Een mooie mijlpaal voor de fietsfabrikant uit Zwolle. Consumenten kunnen het feestje van Cortina meevieren op woensdag 16 oktober met een knotsgekke 24-uurs game op Instagram waarbij ze dé miljoenste fiets moeten vinden.

Gek?

“Iedereen verklaarde ons voor gek dat we een fietsmerk begonnen”, verhaalt Cortina brandowner Wilco Kruitbosch over de start van het merk 12 jaar geleden. “Er zijn toch al meer dan genoeg fietsmerken? En dat was natuurlijk ook zo, maar wij wilden het anders doen.” Tussen de bestaande fietsmerken van soms al meer dan honderd jaar oud, heeft Cortina in iets meer dan een decennium een stevige marktpositie weten te veroveren met zo’n 25% marktaandeel in het segment stadsfietsen. Het geheim? “Wij gingen hippe en kleurrijke fietsen maken voor een jong publiek, die werden tot die tijd nog helemaal vergeten door de andere fietsmerken”, aldus Wilco Kruitbosch.

24-uurs Instagram-zoekspel

En speciaal voor deze doelgroep – nog altijd de grootste fans van Cortina- vindt er op woensdag 16 oktober een 24-uurs zoekspel op het Cortina Instagram-kanaal plaats (@cortinabikes). In een razendsnel filmpje waarbij er een miljoen Cortina’s ‘voorbij vliegen’, zit de miljoenste fiets verstopt: een gouden Cortina E-Common. Door op het juiste moment het frame stil te zetten, maken de deelnemers kans om de miljoenste fiets in hun bezit te krijgen. Dat is een Cortina E-Common, de elektrische variant van de Cortina Common die afgelopen jaar uitgeroepen werd tot Fiets van het Jaar. Kruitbosch: “Want ook als het gaat om e-bikes doen wij het anders dan de rest. We maken geen saaie lage instapmodellen, maar snelle e-bikes waar je als scholier, jonge ouder en forens graag op gezien wilt worden!” http://www.cortinafietsen.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.