Beste Duitse fietsgebieden: Chiemsee-fietsroute

0

In de catagorie ‘Beste Duiste fietsgebieden’ vind je ook de regio Chiemsee-Chiemgau. De Chiemsee-fietsroute in het gebied is een tocht van 59 kilometer rond het Beierse Meer de Chiemsee, het tweede grootste binnenmeer van Duitsland. Je komt er maar een paar kleine hellingen tegen, tot maximaal 159 meter hoogte.

Beste Duitse fietsgebieden

De Chiemsee Radweg is maar een van de mooie routes die je hier kunt fietsen. De ADFC (Duitse fietsersbond) heeft de beste fietsgebieden in Duitsland tot ADFC RadReiseRegion bestempeld. RadReiseRegion Chiemsee-Chiemgau is er daar een van, dankzij een uitgebreid netwerk van zo´n 1400 kilometer aan fietspaden. Je vindt er veel vlakke etappes langs de meren. Bijzonder zijn de twee eilanden in de Chiemsee: de Herreninsel en de Fraueninsel. Het pronkkasteel op de Herreninsel, Herrenchiemsee, is op de fietsroute Chiemsee-Radweg van alle kanten te bekijken.

 

Op de fiets rond Slot Herrenchiemsee

Slot Herrenchiemsee ligt op het idyllische eiland Herrenwörth. De Beierse ‘sprookjeskoning’ Lodewijk II haalde alles uit de kast om Versailles te evenaren, het was een waar toevluchtsoord voor de zwaarmoedige koning. Het interieur maakt indruk met de Franse rococostijl. De twintig pronkkamers die je kunt bezichtigen verblinden je met overvloedige versieringen. Het absolute pronkstuk is de Grote Spiegelgalerij, een zaal van wel 98 meter lang.

   

Bezienswaardigheden op en rond de Chiemsee

Een uitstapje naar het ‘Fraueninsel’ (vrouweneiland) met het benedictijnenklooster is ook de moeite waard. Breng ook zeker een bezoek aan het voormalige huis van de kunstenaar Julius Exter, medeoprichter van de Münchner Secession – een vereniging van beeldend kunstenaars, in Übersee-Feldwies aan de Chiemsee.

Beeld: Chiemsee-Alpenland Tourismus

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.